Skip to content

Sarah Snook, vedeta din „Succession”, se intoarce in West End din Londra intr-o adaptare teatrala a romanului clasic „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde. Actrita va interpreta toate cele 26 roluri din spectacol.

Dupa modelul pe care l-a urmat si Daniel Craig ca dupa un rol mare in film/tv sa faca o curatare ;eta a imaginii printr-o trecere prin teatru, Sarah Snook, vedeta din „Succession”,  va juca in portretul lui Dorian Gray.

Snook, care a castigat un Globul de Aur si Premiul Critics Choice si a obtinut doua nominalizari la premiile Emmy pentru rolul lui Shiv Roy in succesul HBO „Succession”, va interpreta toate cele 26 de roluri din productie prin intermediul unei interactiuni de interpretare live si video. Povestea se invarte in jurul unei intelegeri cu diavolul pentru tinerete vesnica, pretul fiind sufletul lui Dorian Gray.

Productia, adaptata si regizata de Kip Williams, directorul artistic al Sydney Theatre Company, va fi prezenta la Theatre Royal Haymarket din Londra incepand cu 23 ianuarie 2024, timp de 12 saptamani.

 Williams a mai montat „Dorian Gray”, cu Eryn Jean Norvill in cele 26 de roluri, spectacol care  a avut premiera in Australia in 2020 si a avut un succes masiv, fiind itinerata in toata tara.

Productia londoneza este rezultatul unui parteneriat intre Sydney Theatre Company si Michael Cassel Group.

Snook si-a facut debutul in West End in 2016, jucand alaturi de Ralph Fiennes in adaptarea operei „The Master Builder” de Henrik Ibsen.

Snook a declarat: „Nu am mai vazut-o pana acum: „Sunt entuziasmata sa ma intorc pe scena londoneza intr-o piesa de teatru atat de uimitoare. De la remarcabilul text original al lui Oscar Wilde pana la uimitoarea adaptare a lui Kip Williams, aceasta poveste despre moralitate, inocenta, narcisism si consecinte va fi palpitanta de recreat pentru un nou public. Abia astept.”

„Portretul lui Dorian Gray” a fost adaptat de numeroase ori pentru film, televiziune, teatru, radio si podcast-uri si a dat nastere, de asemenea, la adaptari literare si de romane grafice. In Romania este celebra o montare cu Razvan Mazilu in rolul principal, din anii 2000, de la Teatrul Odeon.

Citește în continuare