Skip to content

Reinventarea showbizului in vremea covid19: Un spatiu plutitor pentru concerte se construieste in Cape Verde

Arhitectul nigerian Kunlé Adeyemi construieste un centru plutitor pentru cultura, care va avea si un spatiu de concerte. Proiectul se numeste The Floating Music Hub si au inceput deja constructia lui in Mindelo, São Vicente, Cape Verde, o insula africana din Oceanul Atlantic.

Cladirile care completeaza conceptul vor avea forma literei A, acestea avand mai multe dimensiuni. Cele trei cladiri vor avea o sala multifunctionala de concerte si spectacole, un studio profesionist de inregistrari si un bar. Cladirile sunt dispuse intr-o piata publica si se vor putea vizita cu ajutorul unei pasarele care le uneste. De asemenea, concertele si activitatile culturale live pot fi ascultate si din barci, nu neaparat fiind pe pontonul dedicat.

Scopul acestei constructii este de a promova muzica, dansul, arta si cultura africana. Sala de concerte plutitoare va avea panouri solare si planuri pentru a transforma toaletele in compost. Constructia The Floating Music Hub va fi gata pentru public in decembrie 2020.

Sistemul lacustru folosit a fost deja patentat de arhitectul nigerian, acesta finalizand in 2013 o scoala tot pe piloni care stau in apa

Scoala plutitoare propusa de arhitectul nigerian Kunlé Adeyemi a fost proiectul acestuia din 2013 si data spre utilizare in Lagos, Nigeria. Desi a fost un prototip care a trebuit sa fie perfectionat pentru ca intr-un final, scoala plutitoare s-a prabusit, principiile folosite pentru scoala plutitoare au fost reutilizate in actuala constructie propusa. De asemenea, acelasi arhitect a construit scoli plutitoare si pentru o comunitate din China, proiectul fiind prezentat si la Bienala de Arhitectura de la Venetia din 2016.

Citește în continuare