Skip to content

Sean Combs demisioneaza din functiile de manager al businessurilor sale dupa acuzatiile de viol si trafic sexual. Puff Daddy are intentate in ultima saptamana 3 procese de agresiune sexuala

Sean Combs  a demisionat din functia de presedinte al retelei de televiziune Revolt pe care a creat-o. Artistul cunoscut sub numele de Puff Daddy, P Diddy  are intentate in ultima saptamana trei procese de agresiune sexuala.

Combs, a cofondat reteaua tv muzicala impreuna cu Andy Schuon in 2013. Intr-o declaratie postata pe retelele de socializare, Revolt a confirmat demisia si a adaugat: „In timp ce domnul Combs nu a avut anterior niciun rol operational sau cotidian in cadrul afacerii, aceasta decizie contribuie la asigurarea faptului ca Revolt ramane constant concentrata pe misiunea noastra de a crea continut semnificativ pentru cultura si de a amplifica vocile tuturor persoanelor de culoare din aceasta tara si din diaspora africana.”

Vestea vine dupa ce trei femei au intentat procese impotriva lui Combs in decurs de o saptamana, prezentand acuzatii de abuz sexual si fizic, control coercitiv si violenta.

El a solutionat rapid un proces intentat de fosta iubita Cassie Ventura, o artista cu aproape 20 de ani mai tanara, care l-a acuzat de viol, trafic sexual si abuz.

„Am decis sa rezolv aceasta problema pe cale amiabila, in conditii in care am un anumit nivel de control. Vreau sa le multumesc familiei, fanilor si avocatilor mei pentru sprijinul lor de neclintit”, a declarat Ventura intr-o declaratie la vremea respectiva.

Combs a adaugat: „Am decis sa rezolvam aceasta problema pe cale amiabila. Ii urez lui Cassie si familiei ei toate cele bune”.

Combs isi sustine nevinovatia, dupa cum a declarat avocatul sau, Ben Brafman, intr-o declaratie ulterioara: „Ca sa fie clar, decizia de a solutiona un proces, mai ales in 2023, nu reprezinta in niciun caz o recunoastere a unei infractiuni. Decizia domnului Combs de a solutiona procesul nu submineaza in niciun fel negarea categorica a afirmatiilor sale. El este fericit ca au ajuns la o intelegere reciproca si ii doreste succes dnei Ventura.”

Un alt proces, intentat de o femeie din New York pe nume Joi Dickerson-Neal, sustine ca Combs a drogat-o si a violat-o in 1991 si ca a fost victima unei „pornografii de razbunare” create si distribuite de rapper. De asemenea, procesul numeste companiile lui Combs, Bad Boy Entertainment si Combs Enterprises, ca inculpati.

 In documentele depuse joia trecuta in instanta, cerand un proces cu jurati, Dickerson-Neal sustine ca Combs a scos-o la cina in New York, iar „in timpul intalnirii lor, Combs a drogat-o  pe doamna Dickerson, ceea ce a dus la faptul ca aceasta se afla intr-o stare fizica in care nu putea sta in picioare sau merge in mod independent”, continua plangerea care mai sustine ca Combs a agresat-o pe Dickerson-Neal si a filmat-o fara consimtamantul ei.

Cel de-al treilea proces, intentat de o femeie care a vrut sa ramana anonima pentru public, include, de asemenea, acuzatii de constrangere sexuala. Femeia sustine ca mogulul hip-hop si cantaretul de R&B Aaron Hall au violat-o pe rand pe ea si pe prietenele ei in apartamentul lui Hall, intre 1990 si 1991.Un reprezentant al lui Combs a catalogat procesul drept „afirmatii inventate”.

Toate procesele au fost intentate in baza unei legi care a fost activa timp de 1 an in New York, lege care permitea victimelor agresiunilor sexuale sa acuze agresorii chiar daca incidentul a fost foarte vechi.

Legea a avut valabilitate pana joia trecuta si au fost foarte multe procese intentate in acest an.

Cazul lui Sean Combs  pare unul care ii va aduce multe prejudicii pentru ca artistul se retrage treptat din business-urile sale.

In anii care au urmat dupa presupusele agresiuni, Combs avea sasi fondeze propria casa de discuri, Bad Boys Records, contribuind la producerea lui Mary J Blige si Biggie Smalls si devenind unul dintre cei mai influenti producatori si directori de hip-hop din istoria genului.

Un purtator de cuvant al lui Combs a declarat pentru The Independent:”Acestea sunt reclamatii fabricate in mod fals, in care se invoca o conduita necorespunzatoare de acum peste 30 de ani si depuse in ultimul moment. Nu este nimic altceva decat o inselatorie pentru bani. Din cauza faimei si succesului domnului Combs, acesta este o tinta usoara pentru acuzatorii anonimi care mint fara constiinta sau consecinte pentru beneficii financiare.

Combs a infiintat televiziunea Revolt in 2013 impreuna cu Andy Schuon si a incheiat un pact de distributie cu Comcast Corporation. CEO-ul Detavio Samuels a declarat anul trecut pentru Variety ca misiunea Revolt este de a „schimba naratiunea pentru oamenii de culoare la nivel global, iar modul in care putem face acest lucru este de a construi cea mai mare si mai puternica platforma de povestiri pentru negri din lume, alimentata de creativi”.

Citește în continuare