Skip to content

Un membru al echipei de filmare a viitorului serial TV Marvel, Wonder Man, a murit in urma unui accident pe platou. Sunt peste 40 de decese pe platourile de filmare in ultimii ani.

E vorba de un muncitor a carui identitate nu a fost facuta publica, iar accidentul s-a produs cand acesta monta decoruri la studiourile CBS Radford. Barbatul a murit dupa ce a cazut de pe grinzi marti dimineata. Accidentul nu a avut loc in timpul filmarilor, dar tehnicianul lucra pe platoul de filmare al serialului de televiziune Marvel, a carui productie a fost reluata in ianuarie dupa mai multe intarzieri legate de greve.

Un purtator de cuvant al Marvel a confirmat decesul si a adaugat o declaratie a studioului: „Gandurile noastre si cele mai profunde condoleante sunt alaturi de familia si prietenii sai, iar sprijinul nostru se afla in spatele anchetei privind circumstantele acestui accident”.

Serialul de 10 episoade creat de Destin Daniel Cretton si Andrew Guest il urmareste pe personajul Marvel cu acelasi nume, urmasul unor industriasi bogati care merge sa lucreze pentru raufacatorul Baron Zemo dupa ce compania sa pierde in fata Stark Industries a lui Tony Stark. Inzestrat cu puteri supranaturale, cum ar fi forta extrema, Wonder Man incepe ca un rival al Razbunatorilor si, in cele din urma, face echipa cu acestia.

In acest serial, dezvoltat pentru serviciul de streaming Disney+, joaca Yahya Abdul-Mateen II din Watchmen, alaturi de Ben Kingsley, Demetrius Grosse si Ed Harris. Filmarile au inceput in aprilie 2023, inainte ca productia sa fie oprita de greva dubla a scenaristilor si actorilor.

Desi nu pare la o prima vedere, munca pe platourile de filmare este foarte periculoasa pentru o parte a personalului tehnic – de la cascadori la cei care realizeaza decoruri. In America si oriunde in lume, acestia au asigurari medicale si in caz de accident la locul de munca, studioul producator acopera costurile medicale.

Anul trecut, mai multi membri ai echipei de filmare au fost raniti pe platoul de filmare din Maroc al filmului Gladiator 2 in timpul unei secvente explozive de cascadorie care a mers prost, iar un asistent de productie in varsta de 63 de ani a fost ucis in timp ce monta decoruri pentru o filmare in Brooklyn, pe platoul de filmare al serialului Power, un succes al studiouriloe Starz. Potrivit Associated Press, intre 1990 si 2014 au avut loc 194 de accidente grave pe platourile de filmare si cel putin 43 de decese.

Citește în continuare