Skip to content

Peste 700 de chitaristi simultan intr-un concert de 2 ore, la Sibiu Guitar Meeting Muzeul ASTRA. Vama in concert la festival

Incepand de vineri, 15 septembrie, Sibiul gazduieste cel mai mare eveniment de intalnire a chitaristilor din toata tara – Sibiu Guitar Meeting. Timp de 3 zile, Muzeul ASTRA are zeci de concerte live, cantari de chitara si un program bogat de activitati pentru publicul larg.

Accesul in zona de festival din Muzeul ASTRA se face prin achizitionarea unui bilet de intrare in muzeu sau a unui abonament de festival. Acestea pot fi cumparate in avans online de aici si fizic de la casieria principala a Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului, poarta I, Pavilion Muzeal Multicultural.

Sambata, 16 septembrie, este programat in Muzeul ASTRA Concertul Manifest – cel mai spectaculos si emotionant moment, incepand cu ora 17:00, pe Scena de pe lac. Peste 700 de chitaristi  din peste 30 de orase vor fi vedetele unui adevarat show de 2 ore.

Chitaristii s-au pregatit un an intreg pentru a canta in acelasi timp un playlist format din 18 piese folk-rock romanesti si internationale, acompaniati de pe scena de artistii invitati: Vama vor canta la unison piesele „Perfect” si „Epilog”, Bucovina aduc „Straja” si „Spune tu vant”, Antract vor acompania chitaristii pe „Trebuie sa crezi” si „Iubirea”, Marcel Bostan si Marin Nicoara de la Alternosfera vor canta in premiera la festival „Flori de mai” si „Ploile nu vin”, Mircea Vintila va evoca nostalgia piesei „Vinovatii fara vina” de Pasarea Colibri, Emeric Imre ne incanta cu „Nebun de alb”, iar Ducu Bertzi se alatura cu marile hituri „Floare de colt” si „M-am indragostit numai de ea”.

Ziua de vineri, 15 septembrie, incepe cu seria de concerte Young Revolution Rock, la ora 18:00, in Muzeul ASTRA, cand publicul va descoperi noi trupe talentate din tara precum Waves si Crom. Seara continua cu super-show-uri Revolter, de la 19:30, Antract, de la ora 20:30 si Bucovina, incepand cu ora 21:30.

Sambata, 16 septembrie, festivalul continua cu muzica buna inca de la ora 14:00. Emeric Imre canta pe Scena din Sura, plasata la Targul de Tara, iar programul continua aici cu seria Young Revolution Rock: Alina Amon, Crocodile Paradox, Drunken Owls si Alex Petrenchi. De la ora 17.00 va avea loc Concertul Manifest, iar seara se va incheia cu  un super concert Vama, de la ora 21:30, la Scena de pe lac.

Duminica, 17 septembrie, sunt programate 3 concerte de zi la Scena din Sura de la Targul de Tara, de la ora 14:00, sustinute de artistii Mircea Vintila, Ducu Bertzi si Denise & Andrei.

In paralel cu toate evenimentele muzicale se va desfasura seria Young Revolution Folk, care aduce in atentie grupuri de chitaristi din toata tara. Acestia au pregatit sibienilor scurte cantari de strada, atat in Muzeul ASTRA, cat si in zona centrala a Sibiului.

Experienta culturala bogata, de care se vor bucura nu doar chitaristii, ci intregul public, cuprinde zeci de activitati planificate in Muzeul ASTRA in toate cele 3 zile ale evenimentului.

Vineri, 15 septembrie, vor avea loc in intervalul 10:00 – 14:30 o serie de ateliere creative, concursuri si jocuri pentru copii, in Kids Zone. Tot aici, de la ora 11:00, este programata partea I a unui Atelier-spectacol de muzica rock pentru copii, pus in scena de Crocodile Paradox. Acesta propune copiilor o calatorie muzicala din anul 1956 pana in 2023, trecand prin cele mai spectaculoase si relevante trupe si piese care au marcat istoria rock-ului. Seara, de la ora 19:00, trupa de dans Young Till Death a pregatit special pentru Guitar Meeting show-ul demonstrativ de dans de strada – „Liceenii Rock&Roll”.

Sambata, 16 septembrie, programul continua cu noi activitati. In intervalul 10:00 – 17:00 au loc ateliere creative, concursuri si jocuri pentru copii, in Kids Zone. In paralel, de la ora 11:00, este programat Atelierul Sing&Play, coordonat de Mira si Cosmin Lupu, care antreneaza utilizarea concomitenta a vocii si chitarei. Apoi, intre orele 14:00-16:00, copiii care au peste 9 ani sunt asteptati la Cercul de chitara coordonat de Vio Costin. Programul zilei continua de la ora 15:30 cu Sesiunea de intrebari “Ask Me Anything” cu Crivat de la trupa Bucovina, care va raspunde tuturor curiozitatilor chitaristilor si publicului.

Ultima zi de festival – duminica, 17 septembrie, va fi la fel de plina. In intervalul 11:00-17:00 continua atelierele creative, concursurile si jocurile pentru copii in Kids Zone. Intre 11:00-12:00 are loc o noua sesiune a Cercului de chitara demonstrativ cu Vio Costin, iar de la ora 13:00 este programata o demonstratie de street dance cu Iron Kids & Baby Bones. In continuare, la ora 14:00, se pune in scena a doua parte a Atelierului-Spectacol de muzica rock pentru copii, iar la 17:00 are loc Rock the Screen – proiectia unui film cu tematica muzicala.

Citește în continuare