Skip to content

Simbolul olimpic cu cele cinci inele a fost montat pe turnul Eiffel. Turneul de volei de la Olimpiada se va desfasura la baza turnului

Cele cinci inele olimpice au fost montate emblematicul turn Eiffel, parte din campania in care intreaga Franta celebreaza si promoveaza pentru turistii sai faptul ca Parisul e gazda Jocurilor Olimpice din acest an.

Structura inelelor a fost montata intre primul si al doilea etaj al turnului si are vedere spre raul Sena. Ceremonia de deschidere a Jocurilor va avea loc pe 26 iulie si, in cadrul ei, sportivii vor calatori cu barcile pe Sena.

Structura inelelor montate pe Turnul Eiffel este realizata din otel francez reciclat, fiecare inel are un diametru de 9 metri si vor fi iluminate pe timp de noapte pana la Jocurile Paralimpice, care vor incepe pe 28 august.

Doua macarale mari au fost folosite pentru a ridica inelele si a le monta intre primul si al doilea etaj al turnului, iar primarul Parisului, Anne Hidalgo, si presedintele Paris 2024, Tony Estanguet, au fost prezenti la dezvelirea inelelor.

Turnul Eiffel va ocupa un loc important in cadrul Jocurilor Olimpice, iar probele de volei se vor desfasura la poalele monumentului. Inelele olimpice au fost realizate de ArcelorMittal din otel reciclat si produs din surse regenerabile.

Simbolul Jocurilor Olimpice a fost creat in 1913 de Pierre de Coubertin care se pare ca a vrut ca inelele sa reprezinte cele cinci continente locuite: Africa, America, Asia, Europa si Oceania.

Sunt cinci inele intrepatrunse, colorate in albastru, galben, negru, verde si rosu pe un camp alb. Potrivit lui Coubertin, culorile inelelor, impreuna cu fundalul alb, reprezentau culorile drapelului fiecarei tari concurente de la acea vreme.

Romania are pana in acest moment 90 de sportivi calificati la Jocurile Olimpice 2024.

Orange ofera prin concurs 5 premii a cate 2 bilete la marele eveniment sportiv de la Paris. Aflati detalii aici

 


 

Citește în continuare