Skip to content

Sorin Neamtu si Radu Comsa, in dialog in expozitia “Vaza lui Rubin” la Arsmonitor, cea mai noua galerie de arta contemporana din Bucuresti. Vernisajul are loc maine.

Programul curatorial al galeriei Arsmonitor prezinta expozitia-dialog intitulata Vaza lui Rubin, al carei vernisaj va avea loc maine, pe 16 noiembrie si va fi deschisa publicului pana pe 15 ianuarie 2024. 

Sorin Neamtu si Radu Comsa aduc impreuna doua lumi vizuale opuse si distincte, in care desenul, pictura, sculptura si filmul stabilesc noi cai de comunicare si relationare.   

Duoul gazduit de galeria Arsmonitor deschide o intentie mai veche a celor doi artisti de a dialoga la nivel performativ in 2019-2020, cu arhiva MNAC, proiect care s-a rezumat, in cele din urma, la doua solouri distincte.

 La trei ani distanta, intentia lor initiala este transformata intr-un dialog de suprapuneri si interpuneri intre propriile limbaje vizuale.     

Potrivit textului curatorial, expozitia aduce in discutie o serie de lucrari recente ale celor doi artisti intr-un punct important al carierei lor artistice, propunand formate si mediumuri atipice pentru demersul lor cunoscut pana la aceasta data. Picturile de mari dimensiuni fara sasiu ale lui Sorin Neamtu si filmul si sculptura in piele ale lui Radu Comsa sunt axele principale special create pentru acest dialog intre forme si fundaluri.

Sorin Neamtu s-a nascut in 1977 in Fagaras si traieste si activeaza in Timisoara. A studiat la Facultatea de Arte a Universitatii din Timisoara intre 1999-2006. Este reprezentat de galeria Arsmonitor, Bucuresti.

Radu Comsa s-a nascut in 1975 in Sibiu si traieste si activeaza in Cluj-Napoca. A studiat pictura la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca intre 1994-2001. Este reprezentat de galeria Sabot, Cluj-Napoca. 

Arsmonitor, cea mai noua galerie de arta din peisajul cultural al Bucurestiului, este un start-up dedicat artei si transformarii, dar, mai ales, dialogului dintre artisti, colectionari si comunitatile de iubitori de arta. 

Cofondatorii galeriei, Mia Munteanu (antreprenor) si Silviu Padurariu (curator), si-au propus sa creeze o plansa culturala care sa faciliteze intalnirea cu arta atat pentru colectionari si pasionati, cat si pentru neofiti. 

Expozitia inaugurala „Abtibild. Arte neaplicate” a adus impreuna 10 artisti reprezentativi pentru ultimele trei decade ale artei contemporane romanesti si pentru trei spatii culturale distincte din Romania, uniti sub o pasiune comuna pentru imagine, forma si expresie artistica.

Galeria poate fi vizitata la Casa Presei Libere, Corp A2, Etaj 3 si face parte din noul hub cultural al capitalei.

Citește în continuare