Skip to content

Special Urban TIFF: Pavel Bartos, actor, regizor „Prezenta in TIFF mi-a dat foarte mult incredere in ce fac si m-a motivat pentru proiectele urmatoare.”

Urban.ro a lansat prima carte despre un festival, “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati”, care poate fi descarcata gratuit de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” contine zeci de povesti emotionante de la cei care au creat festivalul, dar si de la actori si regizori pentru care prezenta in festival a insemnat un punct de cotitura in cariera, un proiect realizat cu sprijinul Banca Transilvania, cea de-a doua banca din România in functie de active, un sustinator constant al celui mai important eveniment dedicat filmului din România si unul din cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale.

In cartea “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” sunt si amintiri ale unor actori si regizori pentru care TIFF ramane un punct de referinta in cariera lor.

Cum este marturisirea lui Pavel Bartos despre participarea lui ca regizor, cu mediul metrajul de debut „Romanian Tradition” in festival, una dintre proiectii fiind in Piata Unirii in fata a catorva mii de spectatori.

Cea mai frumoasa amintire a mea legata de TIFF evident ca este cea in care am participat cu primul meu film in calitate de regizor,  in 2019 cu „Romanian Tradition”. A fost ceva aparte.

In anii trecuti eram in festival in calitate de invitat, si oricum ma bucuram de acest eveniment pe care il consider o sarbatoare a actorilor, a regizorilor, a celor din lumea filmului, si sarbatoream din plin orice participare. Dar in 2019 a fost aparte pentru mine si m-am bucurat ca avanpremiera „Romanian Tradition” a avut loc la TIFF care a fost ca un certificat de nastere pentru filmul meu.

A fost si o forma de responsabilitate sa am filmul proiectat in Piata Unirii pentru ca, daca eram certificat in calitate de actor, in ipostaza de regizor eram la inceput. Si uite ca lumea a gasit ca sunt pe un drum bun si merita sa fac mai multe si in aceasta directie. Mie mi-a dat foarte mult incredere in ce fac si m-a motivat pentru proiectele urmatoare.

Când am facut „Romanian Tradition” nu am vazut un traseu de festivaluri pentru el, n-am visat la asa ceva, dar uite ca destinul a facut ca, dupa TIFF, sa aiba un parcurs festivalier extrem de interesant. A venit Anonimul, au fost festivaluri internationale, dar cred ca TIFF-ul a certificat cumva filmul meu, i-a dat un fel de garantie de calitate, daca ar fi sa glumesc.

Evident ca intre amintiri sunt si toate serile cu petreceri si intâlniri cu prietenii din cadrul TIFF-ului. Festivalul acesta este ceva special. Si de aceea am facut din participarea la TIFF, chiar daca merg cu film sau fara film, un fel de „must”.

Puteti descarca gratuit cartea “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” este un proiect realizat cu sprijinul Banca Transilvania.

Citește în continuare