Skip to content

Vineri reincep spectacolele de apa, muzica si lumini la Fantanile Urbane din centrul Bucurestiului. Va puteti bucura de ele pana in luna septembrie.

Incepand de vineri, 17 mai 2024, Fantanile Urbane din centrul Bucurestiului sunt pregatite sa gazduiasca din nou spectacolele de apa, muzica si lumini intitulata „Simfonia Apei”. 

Show-urile multimedia impresionante, ajunse la cea de-a cincea editie, reprezinta o oportunitate pentru bucuresteni si turisti deopotriva de a se bucura de divertisment in centrul capitalei.

In cadrul spectacolelor „Simfonia Apei”, vizitatorii vor fi intampinati cu tematici care celebreaza contributiile remarcabile ale oamenilor de stiinta, cultura si sport, care au adus recunoasterea internationala tarii noastre.

Durata fiecarui show este de aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit pentru toti cei dornici sa se bucure de aceasta experienta devenita deja traditie pe perioada verii.

Programul spectacolelor de anul acesta va fi similar cu anii anteriori. In lunile mai si august, spectacolele vor incepe la 21:00, in lunile iunie si iulie, ora de incepere a spectacolelor va fi 21:30 iar in luna septembrie, spectacolele vor incepe la 20:00.

Fantanile urbane din Piata Unirii, modernizate si redeschise in 2018 s-au transformat intr-un simbol emblematic al Capitalei si intr-una dintre principalele atractii ale orasului.

Sunt primele fantani din Romania care beneficiaza de echipamente si tehnologie de ultima generatie la nivel european, in materie de divertisment cu apa. In prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricarei unitati individuale din cele 44 de fantani independente, dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. 

Fantanile reabilitate au fost recunoscute, omologate si publicate in 2019 drept „Cel Mai Lung sir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume”, de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), avand o suprafata a apei de 16.200 m². 

In zilele si in intervalul orar in care au loc spectacole, traficul rutier va fi restrictionat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins intre Bulevardul Dimitrie Cantemir si Splaiul Independentei (zona fantani).

Pentru detalii in timp real despre programul spectacolelor, va invitam sa urmariti pagina de Facebook Simfonia Apei.

Citește în continuare