Skip to content

Spectacole de Andrei Serban, Alexandru Dabija, Alexandru Mazgareanu si Mimi Branescu in stagiunea noua de la Bulandra. Ii veti vedea pe scena pe Andreea Mateiu, Andi Vasluianu, Manuela Ciucur sau Gheorghe Ifrim.

Adaptarea unui text esential din teatrul antic, un policier destept si plin de umor, o tulburatoare drama psihologica si un excelent text din dramaturgia contemporana romaneasca – acestea sunt doar cateva dintre povestile pe care le veti descoperi in aceasta toamna pe scenele Bulandra, sub semnatura regizorilor Andrei Serban, Alexandru Dabija, Alexandru Mazgareanu si Mimi Branescu.

Startul noii stagiuni l-a dat premiera spectacolului „Family.exe”, text si regie Mimi Branescu, o dramedie provocatoare, emotionanta si amuzanta despre familie si toate (dis)functionalitatile ei, programata pentru duminica, 10 septembrie, ora 19.00, la Sala Toma Caragiu (Icoanei). Din distributie fac parte: Gheorghe Ifrim, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculita, Andi Vasluianu, Cornel Scripcaru si Lucian Ifrim, iar scenografia ii apartine lui Andu Dumitrescu.

Tot pe 9 si 10 septembrie, la Sala Liviu Ciulei (Izvor), a fost prezentata, intr-o noua distributie, montarea „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, in regia lui Mihai Constantin, o comedie de situatie construita ca o veritabila farsa shakespeariana. Ii veti descoperi intr-o inlantuire de situatii tragi-comice pe Adrian Ciobanu, Victoria Dicu / Ana-Ioana Macaria, Maria Veronica Varlan, Silvana Negrutiu, Ioana Anastasia Anton, Andreea Mateiu, Andrei Hutuleac si Matei Constantin, scenografia: Iza Tartan.

Pana in luna decembrie, la Bulandra urmeaza premierele a trei spectacole-eveniment – prima va fi „E sange-n supa”, de Georges Contamin, in regia Alexandru Dabija, o comedie politista in care nimic nu e ce pare si care ne dezvaluie, mai amuzant si surprinzator ca nicicand, ca varsta este doar o stare de spirit. Si de spirite. Decor: Nina Brumusila, costume: Maria Miu.

Urmeaza „Vanatoarea”,  dupa scenariul filmului nominalizat la Oscar, de Thomas Vinterberg si Tobias Lindholm, adaptare pentru scena de David Farr, in regia lui Alexandru Mazgareanu. Un spectacol rascolitor despre vieti nimicite de zvonuri, despre contagiunea fricii, vanatoarea de suflete, dar si despre incredere, speranta si nevoia profunda de iubire. Scenografia este semnata de Maria Miu, iar muzica ii apartine lui Alexandru Suciu.

Finalul de an inseamna si revenirea la Bulandra a legendarului regizor Andrei Serban, care propune, pentru luna decembrie, o redescoperire a lui „Oedipus” de Sofocle, in lectura proaspata si adaptata vremurilor de acum, a regizorului si dramaturgului Robert Icke. Temele profunde lansate de piesa lui Sofocle, acum peste 2000 de ani, sunt mai relevante ca niciodata, in acest spectacol despre greselile trecutului, destin si profetii implinite.

Biletele sunt disponibile la casele de bilete ale teatrului, deschise zilnic intre 12.00 si 20:00, sau online pe blt.ro si eventim.

Citește în continuare