Skip to content

Kibbutz Contemporary Dance Company, Batsheva, Akram Khan, María Pagés cu spectacolele de la FITS pot fi vazute online de acasa, din orice colt de lume. Abonamentul online pentru toate spectacolele costa 500 ron

De joi 22 iulie vor fi puse in vanzare biletele pentru reprezentatiile care vor avea loc in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), din perioada 20-29 august 2021, pe  www.sibfest.ro, si includ, in premiera, varianta unui abonament pentru accesul online la toate reprezentatiile manifestarii.

Cea de-a 28-a editie a FITS, cu tema „Construim speranta impreuna / Building hope together” si o tripla dimensiune, fizica, hibrida si online, ofera publicului variante de bilete individuale pentru reprezentatii fizice si online, dar si abonamente pentru mediul online.

„Facem acest festival pentru voi, publicul nostru, iar dorinta noastra este de a va oferi, tuturor celor care iubiti teatrul, posibilitatea sa va bucurati de reprezentatiile pe care editia din acest an a FITS le va aduce la Sibiu. Stim ca in aceasta perioada puteti fi plecati in diferite colturi ale lumii si din acest motiv lansam pentru voi un abonament special, de aproximativ 100 de euro, prin intermediul caruia puteti sa vedeti peste 100 de spectacole online, pornind de la Kibbutz Contemporary Dance Company, la Batsheva, de la Akram Khan, la María Pagés. Va invitam sa va bucurati de aceasta formula de a vedea Festivalul International de Teatru de la Sibiu!”, a declarat Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu si directorul Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.

In zona dansului, FITS 2021 are unele dintre cele mai importante productii internationale ale momentului si vor fi toate transmise si online, un avantaj pentru iubitorii de dans pentru ca salile in care se vor juca la Sibiu au doar cateva sute de locuri.

Akram Khan Dance Company poate fi vazuta cu spectacolul  „OUTWITTING THE DEVIL” pe 25 august, o poveste inspirata din legenda lui Gilfamesh, Kibbutz Contemporary Dance Company are spectacol pe 24 august cu „ASYLUM”, o poveste despre identitate, discriminare, libertate, imigranti. Amir Kolben Dance Company aduce lucrarea lui Amir Kolben, unul dintre cei mai creativi coregrafi israelieni, SILENCED pe 27 august.

Biletele pentru spectacolele care au loc in spatii inchise costa intre 20 de lei si 150 de lei, iar cele pentru reprezentatiile online, in direct sau inregistrate, intre 20 de lei si 75 de lei.

Cei care nu pot fi prezenti la Sibiu pot urmari integral Festivalul International de Teatru de la Sibiu in mediul online, contra unui abonament de 500 lei, care ofera acces la toate spectacolele transmise in direct din salile de spectacole si din restul spatiilor indoor unde au loc reprezentatii cu public, precum si la spectacolele online inregistrate. Abonamentul va fi disponibil pentru achizitionare din data de 22 iulie, odata cu punerea in vânzare a biletelor pentru FITS.

Toate manifestarile programate in spatii deschise sunt oferite gratuit publicului. De asemenea, o serie de spectacole din mediul online vor fi gratuite pentru iubitorii de teatru.

Urban.ro a stat de vorba cu Constantin Chiriac despre culisele festivalului in pandemie si pregatirea editiei 2021.

Citește în continuare