Skip to content

Spectacolele din cadrul Edinburgh Fringe sunt disponibile online. La Festivalul Edinburgh participa si Taraf de Caliu in acest an.

Cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, Edinburgh International Festival, a ajuns anul acesta la editia a-75-a, iar fiind un festival de festivaluri cu diferite teme din sfera artelor spectacolului. O parte dintre spectacolele din Edinburgh Fringe sunt disponibile online, astfel incat oricine, din orice colt de lume, sa poata vedea ce se intampla pe scenele din Scotia.

Pe perioada festivalului, intre 5-29 august, peste 3.000 de productii artistice vor fi in oras, iar o parte dintre ele, se pot vedea si online. De exemplu, exista o serie de spectacole dedicate revolutiei franceze, dar si lui Shakespeare, interpretate de actori migranti.

Pasionatii de stand-up au un program special in acest an, fiindca festivalul a inclus Next Up Comedy, care gazduieste peste 50 de transmisii live de la festival, inclusiv seturi de Esther Manito, Yuriko Kotani si Christopher Bliss. Lista completa a spectacolelor online este disponibila aici.

Edinburgh Fringe reprezinta artisti si interpreti care merg pe sute de scene din tot orasul pentru a prezenta spectacole pentru toate gusturile. De la nume mari din lumea divertismentului la artisti necunoscuti care doresc sa-si construiasca o cariera, festivalul se adresează tuturor si include teatru, comedie, dans, circ, cabaret, spectacole pentru copii, musicaluri, opera, muzica, conferinte, expozitii si evenimente.

Taraf de Caliu sunt prezenti in programul oficial Edinburgh International Festival, cel mai mare festival de artele spectacolului din lume.

Fostii membri de la Taraf de Haïdouks, care au incantat publicul de pe intreg mapamondul mai bine de 30 de ani si s-au reunit de cativa ani sub numele Taraf de Caliu sunt prezenti in programul oficial din 2022 al prestigiosului Edinburgh International Festival.

Acestia vor urca pe scena pe 10 august, in Leigh Theatre, iar biletele incep de la 26 de lire. Detalii aici.

Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generatie de lautari autentici care fac cunoscuta in intreaga lume, traditionala muzica lautareasca specifica regiunii sudice a Romaniei, un gen muzical care le-a adus recunoastere internationala. Grupul este condus de virtuozul violonist Caliu, si completat de acordeonistul Marius Manole si Ionica Tanase la tambal.

Citește în continuare