Skip to content

Stanford va oferi un curs despre Taylor Swift: „Ultima mare compozitoare americana”. Ce cursuri despre strategiile de business ale artistilor au facultatile americane

Un nou curs de la Stanford ii face pe studenti sa se inghesuie la inscriere. Este vorba despre un curs intitulat „The Last Great American Songwriter: Storytelling with Taylor Swift Through the Eras”  care a fost conceput de Ava Jeffs, studenta in anul doi la Stanford, ca parte a programului Student Initiated Course al scolii. Acesta va fi al doilea curs inspirat de Swift care va fi predat la universitate. La inceputul acestui an, a fost oferit un curs intitulat „All Too Well (Ten Week Version)”, care le-a permis studentilor sa studieze versiunea de 10 minute a cantecului „All Too Well (Taylor’s Version)”.

Conform strategiei universitatii Stanford, cursurile initiate de studenti sunt considerate „cursuri de activitate” si le permit acestora sa exploreze domenii de interes sau care ii pot inspira in decizii de business.

Swift nu este insa singura vedeta pop care are curs dedicat la facultatile din lume, profesorii gandindu-se ca este mult mai accesibil pentru studenti sa inteleaga tehnici si structuri de business sau de comunicare prin activitatea unor vedete pe care le-au urmarit inca din copilarie.

Harry Styles si cultul celebritatii: Identitate, internet si cultura pop europeana este un curs initiat in iulie 2022 la Texas State University.

Universitatea Rutgers din New jersey are un curs despre Politizarea lui Beyoncé  care urmareste destructurarea naratiunii grandioase in jurul vietii, carierei si personalitatii cantaretei.

La  Universitatea Georgetown a existat cursul Sociologia Hip Hop-ului: Jay Z bazat pe cartea rapperului, Decoded.

La Harvard s-a studiat pozitionarea pe piata a brandului Lady Gaga si modul in care a fost construit business-ul in dpua cursuri care sunt accesibile si celor care nu sunt studenti ai facultatii, ele pot fi cumparate de pe site-ul institutiei.

Citește în continuare