Skip to content

(video) Sting a lansat o piesa pentru a marca Ziua mondiala a sindromului Down. Artistul se alatura vocilor care incurajeaza companiile sa angajeze oameni cu sindrom Down

Sting s-a alaturat unei campanii emotionante pusa la punct de o organizatie non guvernamentala italiana, CoorDown. Numele campaniei este “The Hiring Chain (Lantul Angajarilor)” si incurajeaza companiile sa angajeze oameni cu sindrom Down, in diverse posturi.

In videoclip, Sting spune povestea mai multor angajatori care au decis sa angajeze un om cu sindrom Down, luand exemplul altor companii care au facut acelasi lucru.

Astfel, o doamna avocat decide sa angajeze la biroul sau un tanar cu sindrom Down, dupa ce a vazut-o pe Simone, lucrand la o patiserie. Simone este o tanara cu sindrom Down.

De-a lungul videocliupului, din ce in ce mai multi angajatori decid sa ofere o sansa persoanelor cu sindrom Down, vazand in jurul lor exemple de afaceri care promoveaza acest lucru.

La final, brutarul care a angajat-o pe tanara Simone, merge sa se tunda, iar la salon il observa pe un tanar cu sindrom Down care lucra acolo.

Sting a postat videoclipul campaniei pe Twitter, insotit de mesajul “Sunt onorat ca pot lua parte la campania din acest an desfasurata cu ocazia Zilei mondiale a sindromului Down. Implicati-va si voi, incepeti Lantul Angajarilor chiar de astazi”, a scris artistul.

Duminica, pe 21 martie, actrita din Grey’s Anatomy, Caterina Scorsone a postat pe Instagram o poza cu fiica sa de 4 ani, Paloma „Pippa” Michaela. Fetita are sindrom Down.

“Cand acest sufletel s-a nascut, si-a asezat manutele ei mici pe ochii mei si m-a invatat sa incetez doar sa mai privesc, ci sa vad cu adevarat lumea prin ochii ei”, este mesajul actritei.

In 2006, Organizatia Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down (Down Syndrome International) a decis celebrarea in mod oficial a zilei dedicate Sindromului Langdon – Down („World Down Syndrome Day”) la data de 21 martie.

Este cea de-a 21-a zi a lunii a treia din fiecare an, iar ziua a fost aleasa ca urmare a afectiunii genetice care cauzeaza sindromul in cauză: persoanele cu sindrom Down prezinta 47 de cromozomi (in loc de 46), cu 3 cromozomi in perechea 21 (in loc de 2).

Pe data de 19 decembrie 2011, Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat ziua de 21 martie drept „Ziua mondiala a sindromul Down”, recomandand tuturor statelor membre, organizatiilor internationale, agentiilor/organizatiilor din Sistemul ONU si societatii civile, sa ajute la popularizarea greutatilor aferente acestei boli cromozomiale prin sensibilizarea opiniei publice. Prima editie a acestei zile a avut loc in anul 2012.

Citește în continuare