Skip to content

Studiourile lui James Bond din Pinewood se deschid publicului din Marea Britanie. Amazon a anuntat ca primul lor proiect James Bond este acum in dezvoltare.

Celebrele studiouri de la Pinewood se deschid publicului pentru a afla secretele celui mai faimos agent din lume, James Bond.

Desi producatorii nu au anuntat cine va fi urmatorul actor care va juca rolul lui James Bond, Studiourile Pinewood ofera fanilor o incursiune in lumea lui 007. Pinewood Studios a fost gazda multor filme, inclusiv cel mai recent film din seria Bond, „No Time To Die”. Totodata, studiourile au anuntat o extindere de 500 de milioane de lire sterline pentru 32.500 de metri patrati. Momentan, nu a fost anuntata data exacta a deschiderii studiourilor, insa presa britanica mentioneaza 2024 ca data de finalizare a intregii investitii.

Studiourile Pinewood au gazduit seriile James Bond, dar si Star Wars si Marvel Cinematic Universe, dar si o serie de productii independente premiate.

Cu aceasta extindere, va exista un centru de educatie si afaceri, dar si expoziii temporare. Pasionatii de filme si regie de film au in apropiere si Harry Potter Studio Tours, situat in  Leavesden, Hertfordshire.

Saptamana trecuta, Amazon a anuntat ca primul lor proiect James Bond este acum in dezvoltare.

Emisiunea de jocuri cu tematica James Bond, 007’s Road to a Million, a primit oficial acordul Amazon pentru serviciul sau de streaming. Seria este inspirata din seria de filme bazata pe romanele originale Ian Fleming, in care personajul titular strabate lumea pentru a lupta impotriva teroristilor globali.

Serialul a inceput pentru prima data in 1962, cu Dr. No in rolul principal pe Sean Connery. De atunci, franciza a dus la 24 de sequel-uri suplimentare, culminand cu prestatia lui Daniel Craig in „No Time to Die”. Seria de filme a avut un succes imens pentru MGM, incasand peste 7 miliarde de dolari, fiind in prezent a cincea franciza de film cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

La inceputul acestei luni, Amazon a incheiat un acord de 8,5 miliarde de dolari pentru a cumpara studiourile MGM si proprietatile sale. Acordul ii ofera gigantului comertului electronic acces la un catalog extraordinar de filme si emisiuni TV care dateaza de la studiourile fondate in 1924.

Aceasta include filme clasice MGM precum „2001: Odiseea spatiului”, „Pe aripile vantului” si „Un american la Paris”, dar si serii de filme in desfasurare precum Rocky Creed si James Bond. Desi nu au fost anuntate planuri cu privire la urmatoarea faza a agentului secret din serie, Amazon a asigurat fanilor ca nu vor fi aduse modificari francizei.

Producatorul francizei James Bond a declarat ca agentul 007 s-ar putea identifica non-binar, la genul neutru, folosind pronumele „ei” in loc de „el”.

Dupa cateva decenii in care a prezentat lumea deseori sub forma unor stereotipuri, Hollywood se afla intr-o continua schimbare. Cei mai multi producatori ai marilor filme – cu bugetele cele mai mari si vedetele cele mai premiate sau cunoscute – se aliniaza cu concluziile rapoartelor de tendinte care spun ca tot mai multi adolescenti din generatia Z refuza sa utilizeze orice fel de etichete cand vine vorba despre genul si sexualitatea lor.

Citește în continuare