Skip to content

Un nou studiu dezvaluie genurile muzicale si melodiile preferate de oameni in timpul actului sexual. The Weeknd este artistul favorit, fanii muzicii clasice sunt cei mai satisfacuti.

Specialistii de la ZipHealth, un serviciu online de consultatii medicale la distanta, au realizat un studiu amanuntit cu privire la muzica pe care o asculta oamenii in timp ce fac sex. Cercetarea a fost realizata cu participarea a 1.000 de persoane care au vorbit despre viata sexuala si preferintele in materie de genuri muzicale. 

Studiul dezvaluie cel mai cautat gen muzical in dormitor, cel mai popular si ascultat artist in timpul sexului, dar si detalii despre cati oameni poarta casti in timp ce sunt intimi cu alte persoane. De asemenea, prin intermediul analizei lor s-a constatat ca persoanele care asculta muzica in timpul sexului au declarat ca sunt mai multumite de viata lor sexuala si ca fac sex mai des decat ceilalti. 

Dintre participantii la studiu, 47% au declarat ca asculta muzica in mod regulat in timpul sexului, iar 68% dintre acestia sustin ca ii ajuta la reducerea anxietatii legate de performanta sexuala. 

Studiul dezvaluie ca persoanele care asculta de obicei hip-hop si rap in timpul sexului au o partida mai indelungata — 31,5 minute in medie — iar cei care asculta muzica dance electronica (EDM) mai scurta — 27,2 minute. 

Pe langa chestionarea persoanelor implicate, specialistii au analizat inclusiv playlisturile de pe Spotify pentru a vedea cate dintre ele contin cuvintele „sex”, „a face sex”, „a face dragoste”, „BDSM” sau „sex neprotejat”, numarul lor ajungand pana la 148 si reunesc 11.267 de melodii.

Muzica pop este cel mai preferat gen in dormitor, urmat de hip-hop/rap si R&B/Soul pe locul al treilea. Cel mai ascultat artist in timpul sexului este The Weeknd (Abel Tesfaye). 

Cel mai popular cantec din playlist-urile preferate in timpul sexului este „Super Freaky Girl”, piesa lansata de Nicki Minaj in 2022. Acesta este urmat de 3 piese de The Weeknd: The Hills, Often si Call Out My Name. 

Alti artisti care se afla in acest top sunt Kanye West, Deftones, Drake, Lana Del Rey, Kendrick Lamar, Tyler The Creator, Rihanna, Taylor Swift si Doja Cat. 

In clasamentul genurilor muzicale populare in timpul sexului a fost inclusa si muzica indie rock, alternative, EDM, heavy metal si rock clasic. Studiul mai arata ca persoanele care asculta muzica clasica in timpul actului sexual au cele mai mari sanse sa fie multumite de viata lor intima. 

Cercetarea a dezvaluit si ca 3% din cei chestionati au declarat ca au purtat casti sau AirPods in timpul sexului.

Studiul arata ca persoanele care au un fetis sau care au participat la o partida in 3 asculta de obicei muzica heavy metal  — 72%, respectiv 54% — si ca oamenii care prefera aventurile de o noapte asculta in general muzica folk — 88%. Persoanele care plang in timpul sexului prefera muzica reggae — 38% — si cei carora le place sa faca sex in public opteaza de regula pentru hip-hop si rap — 53%. 

Concluziile studiului pot fi citite integral aici

Citește în continuare