Skip to content

Sunetele Istoriei – Concerte fusion rock prin care copiii descopera istoria pe muzica

Luna iulie vine cu un proiect de rock si istorie pentru liceeni organizat Elite Art Club UNESCO care va transmite pe 7, 15, 22 si 28 Iulie 2020, incepand cu ora 18.00, exclusiv pe pagina de sa de facebook, “Sunetele istoriei“, un spectacol de muzica fusion-rock.

Spectacolul exploreaza cele mai importante evenimente istorice nationale incepand cu secolul IX, pana in prezent.

Proiectul muzical-educativ se adreseaza cu precadere elevilor de liceu si este sustinut de o trupa dinamica, cu traditie in muzica experimentala romaneasca, “Aliatii“.

Este conceput ca un proiect care vine in completarea programei de istorie si care prezinta o metoda alternativa de explorare a trecutului istoric prin 4 concerte de muzica fusion-rock.

Revolutia de la 1848, Unirea Principatelor Romane, Domina lui Alexandru Ioan Cuza, constituirea statului roman modern, Primul Razboi Mondial, Marea Unire, Al Doilea Razboi Mondial, regimul comunist si Revolutia din 1989 sunt o parte dintre evenimentele care fac parte din concert

Tinerii se vor putea bucura gratuit de un eveniment original care le va prezenta prin intermediul cantecelor rock cele mai importante evenimente istorice din perioada 1830 – 1990.

Melodiile sunt reprezentative epocilor evocate si sunt reorchestrate in cheie moderna de trupa “Aliatii“, o trupa de rockeri pasionati de istorie carora nu le este frica sa abordeze subiecte grele si care cred ca este important ca generatiile tinere sa aiba acces la episoadele istoriei care ne-au format ca neam si tara. 

Trupa va fi acompaniata de corul de copii Friendship de la Palatul Copiilor aflati sub indrumarea profesoarei Claudia Paun Stoicescu.

„Aliatii“ este o trupa rock formata din Cristi Dumitrascu (voce, chiatara, pian, trompeta), Marcis Nut (bas) si Daniel Secarea (tobe).

Elite Art Club UNESCO are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care raspund exigentelor societatii civile nationale si contribuie la dezvoltarea Romaniei din punct de vedere cultural si educational.

Citește în continuare