Skip to content

“Sunt o baba comunista” difuzat online gratuit in aceasta seara de la Teatrul National din Timisoara. Si filmul romanesc omonim cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu este disponibil publicului

La fel ca Bucurestiul, si Timisoara si-a suspendat activitatea culturala in sali din cauza numarului ridicat de imbolnaviri de noul coronavirus, asadar o parte dintre spectacole s-au mutat online. Teatrul National din Timisoara prezinta astazi, 4 noiembrie, incepand cu ora 19.00, spectacolul “Sunt o baba comunista”, o adaptare a romanului omonim scris de Dan Lungu, in regia artistica a Antonellei Cornici si cu scenariu de Calin Ciobotari.

“Sunt o baba comunista” este o poveste tragi-comica care, cu mult umor si cu multa luciditate, pune in discutie dilema de viata a unei generatii intregi si ofera, dincolo de umor, de muzica si de lumina, un moment de reflectie si de reala comunicare pe un subiect care, de obicei, acutizeaza relatiile dintre oameni, chiar intre membrii aceleiasi familii.

Spectacolul va fi transmis live pe canalul YouTube, pe pagina de Facebook a Teatrului National din Timisoara sau pe site-ul teatrului.

Cartea lui Dan Lungu publicata in 2007 a stat la baza piesei de teatru „Baba comunista“, a carei premiera a avut loc in 2010 la Teatrul Bouwkunde din Deventer, Olanda. Versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet, Franta, 2008, iar versiunea poloneza a fost nominalizata la premiul pentru literatura central-europeana „Angelus“ in 2011.

De asemenea, exista si varianta ecranizata a cartii din 2013, semnata de Stere Gulea, unde rolurile principale au fost interpretate de actorii Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu.

Filmul spune povestea sotilor Emilia (Luminita Gheorghiu) si Tucu (Marian Ralea), care duc o viata linistita de provincie, lucrurile schimbandu-se atunci cand fiica lor (Ana Ularu) se intoarce din Statele Unite, impreuna cu logodnicul ei american. Ceea ce se voia a fi o revedere fericita se transform rapid intr-o situatie complicata, pe care Emilia incearca sa o rezolve prin orice mijloace posibile.

Filmul romanesc este disponibil integral pe platforma Cinepub:

Citește în continuare