Skip to content

Supereroii anului 2013

In 2012, Christopher Nolan ni l-a adus pe Batman, Marc Webb pe Spiderman iar Joss Whedon ne-a facut cunostinta cu toata gasca din The Avengers.

Nici anul acesta nu ducem lipsa de eroi cu forta supranaturale! Azi va dezvaluim identitatea celor 5 supereroi care vor lua cu asalt cinematografele anul acesta si care ne vor face partasi la aventurile lor.

Iron Man 3

Dupa ce si-a reluat functia de sef al Stark Enterprises, batandu-l pe Jeff Bridges si distrugand biciul lui Mickey Rourke, Tony Stark (Robert Downey Jr.) devine seful Razbunatorilor si salveaza lumea de pericol. In Iron man 3 primeste o noua armura si un prieten cu puteri aproximativ egale (War Machine) dar este in pericolul de a fi pus in genunchi de adevaratul sau dusman din comic book – Mandarin (Sir Ben Kingsley). In plus, viata sentimentala a lui Iron Man este complicata de aparitia unei prietene din tinerete.

De regie se ocupa Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) iar distributia este completata de Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Rebecca Hall, Ashley Hamilton, Jon Favreau si Guy Pearce.

 Premiera – 3 mai 2013.


Man of steel

Zach Synder (300, Watchmen) si Christopher Nolan (producator) l-au scos pe Superman la inaintare! In Man of Steel, il avem pe Henry Cavill (Immortals) in rolul lui Superman iar povestea ramane in mare aceeasi: un copil de pe planeta Krypton este trimis pe pamant unde este adoptat de un cuplu din Kansas. Copilul creste intr-o zi cat altii intr-o luna si are niste superputeri de care se foloseste pentru a salva lumea de la dezastru. Pentru toti el este Clark Kent, un jurnalist care lucreaza la un ziar local, dar atunci cand este nevoie se transforma intr-un supererou pe care te poti baza.

Alaturi de Henry Cavill mai apar si Amy Adams in rolul jurnalistei Lois Lane, Laurence Fishburne este seful redactiei, Diane Lane este mama adoptiva a lui Superman iar Kevin Costner, tatal. Mai apar si  Russel Crowe, Michael Shannon, Antje Traue, Ayelet Zurer, Harry Lennix sau Christopher Meloni.

Premiera – 14 iunie

Thor: The Dark World

Zeul Thor (Chris Hemsworth), indreptatitul mosternitor al tronului lui Odin a reusit sa-si invinga fratele de doua ori iar de data asta are de-a face cu niste elfi intunecati condusi de Malekith care vor sa stinga lumina universului. Se pare ca batalia ajune pana in New Yorkul zilelor noastre unde vor fi distruse multe masini. O vom redevea pe Natalie Portman in rolul iubitei sale, Jane Foster, iar Thor isi va sacrifica iubirea pentru a salva pamantul.

In distributie mai apar Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander si Rene Russo.

Premiera – 8 noiembrie.

Kick ass 2

Sequelul Kick Ass 2, calca pe urmele primului film si ne prezinta o noua poveste cu supereroi neconventionali, umor negru, personaje demente, efecte cool si o coloana sonora pe masura, de data aceasta, sub indrumarea unui nou regizor: Jeff Waldow.
Kick Ass (Aaron Johnson) si Hit Girl (Chloe Moretz) isi reiau rolurile orginale si primesc ajutor din partea Colonelul Stars and Stripes (Jim Carrey), conducatorul echipei Justice Feaver si au un nou dusman periculos – The Mother Fucker, ex Red Mist (Christopher Mintz-Plasse).

Premiera- 28 iunie 2013

The Wolverine
In 2013, Frank Logan, cel mai indragit supererou din X-men, calatoreste in Tara Soarelui Rasare pentru a-si ascutii ghearele si se antreneaza cu un razboinic samurai. Daca e sa ne luam dupa povestea din comicbook, aici o va intalni pe viitoarea mama a fiului sau.

De regie se ocupa James Mangold (Identity, Walk The Line, Knight and day) iar in pielea lui Wolverine intra tot Hugh Jackman, care ii mai are alaturi pe Famke Jansen, Will Yun Lee, Hiroyuki Sanada, Brian Tee, Rila Fukushima, Tao Okamoto si Svetlana Khodchenkova

Premiera va avea loc fix in mijlocul verii pe 26 iulie.

Care e supereroul vostru preferat?

Pana si Tudor Giurgiu are o dilema cand vine vorba de supereroi – ati vazut filmuletul care i-a adus premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european al anului, Superman, Spiderman sau Batman ?

Citește în continuare