Skip to content

Tabara de vara Corint Junior, desfasurata exclusiv online, ofera gratuit o serie de ateliere atractive pentru copii

Cum taberele sunt aproape inexistente in aceasta vara, dar micutii au mare nevoie de activitati, Editura Corint organizeaza Tabara de vara Corint Junior, cu distractie garantata in siguranta, online.

Organizatorii au pregatit o serie de ateliere gratuite, de actorie, gatit, initiere in TikTok, ilustratie si experimente stiintifice. Intalnirile vor avea loc pe platforma Zoom, dar fiecare dintre acestea va fi live pe pagina de Facebook Corint Junior.

Din motive tehnice, numarul de participanti este limitat, iar inscrierea se face de catre parinti printr-un e-mail la [email protected] si reprezinta totodata acordul pentru filmarea, respectiv difuzarea, sesiunii la care participa copilul.

Programul atelierelor incepe marti, 11 august, la ora 11:00, cu o sesiune despre aplicatia TikTok cu Iulia, Content Marketer la agentia Marketiu.

TikTok este una dintre cele mai folosite aplicatii, avand setari complexe de editare video, care sunt in acelasi timp foarte intuitive.

Participantii trebuie sa aiba aplicatia instalata pe telefon inainte de atelier. Acestia vor trece printr-o scurta prezentare despre TikTok pentru a avea o baza de la care sa porneasca joaca. Workshopul este destinat copiilor cu varsta peste 13 ani.

Atelierele continua miercuri, de la ora 11:00, cu o intalnire cu Diana Tivu, ilustrator cunoscut in Romania pentru opera sa din cartea de „Basme si povesti romanesti”, aparuta la Editura Corint Junior.

In cadrul workshop-ului „Ilustreaza cu Diana Tivu”, destinat copiilor in varsta de peste 8 ani, acestia vor invata pe langa ce presupune aceasta arta – munca, disciplina si tehnica – si cateva trucuri pentru a realiza propriile ilustratii, in doar cativa pasi.

Un atelier delicios intitulat „Cooking cu Eliza si Laura” (+8 ani), va avea loc joi, pe 13 august, la aceeasi ora.

Micutii vor prepara impreuna cu Eliza de la „Gateste cu Eliza” si Laura Frunza (laurafrunza.com) un desert minunat de origine cubaneza, „pastelitos”. Pentru aceasta, cei mici vor trebui sa aiba la indemana urmatoarele ingrediente: un aluat foietaj congelat (dezghetat la momentul atelierului), o cutie de crema de branza tartinabila, trei sferturi de cana de zahar pudra, 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare, gem de fructe cu o consistenta mai tare, 1 ou si zahar pentru presarat.

Ca si ustensile, acestia vor avea nevoie de o tava pentru copt si hartie de copt, un cutit, un mixer, boluri si o pensula pentru uns.

Pentru acest atelier este recomandata supravegherea unui adult deoarece necesita acces la un cuptor pornit si incalzit.

Crina Matei si Sorin Aurel Sandu, actori ai Teatrului Stela Popescu din Bucuresti, vor sustine vineri, 14 august, la ora 11:00, atelierul „Actorie cu Crina și Sorin”, dedicat copiilor mai mari de 6 ani.

Participantii vor descoperi trucuri simple pe care le folosesc marii actori in pregatirea lor pentru spectacolele cu sala plina. Se vor juca, online, de-a improvizatia – lucru esential pentru orice actor, indiferent de rolul pe care il joaca.

Dupa o pauza de doua zile, atelierele se reiau pe 17 august cu alti doi actori ai Teatrului Stela Popescu din Bucuresti: Irina Caramizaru si Cristi Neacsu.

In cadrul workshopului de „Actorie cu Irina si Cristi”, copii cu varsta peste 10 ani vor invata ce presupune improvizatia teatrala, adica adaptarea spontana la situatii reale sau imaginare, cu propuneri de spatiu sau diferite situatii impreuna cu coordonatorul de joc.

Pe 18 august continua initierea in TikTok, aplicatia care a cucerit lumea intreaga.

Cei care nu au participat la prima intalnire, vor afla rapid de la Iulia elementele de baza, pentru a putea continua explorarea impreuna a secretelor unui video cu multe vizualizari.

„Experimente stiintifice cu Spooky si Andreea” (+7 ani), atelierul de miercuri, 19 august, de la ora 11:00, se desfasoara impreuna cu Profesorii Trasniti, care au demonstrat ca fizica si chimia pot fi distractive si ca orele de la scoala au alt farmec daca faci si un experiment.

Pe 20 august, Eliza de la „Gateste cu Eliza” si Laura Frunza (laurafrunza.com) vor pregati o super reteta de inghetata cu fructe de sezon, intr-un aterlier dedicat copiilor cu varsta de peste 8 ani.

In ultima zi a taberei de vara Corint Junior, cei mici vor putea participa la atelierul realizat de actorii Ana Maria Ivan si Catalin Frasinescu, in cadrul caruia copii vor face exercitii de improvizatie, care ii ajuta sa depaseasca anumite frici, sa aiba mai multa incredere in ei si sa isi dezvolte imaginatia.

Echipa de savanti trasniti formata din profesorul Spooky Iacovlev si ajutoarele lui sunt gazdele unei emisiuni destinate stiintei pentru juniori, pline de candoare si energie, prin care incearca sa ii ajute pe copii sa descopere lumea stiintei, prin joaca si distractie.

Pe canalul de YouTube „Profesorii trasniti”, acestia ofera explicatii si exemple usor de inteles de fizica si chimie la peste 88.000 de pasionati de experimente.

Atelierele stiintifice distractive, emisiunile si petrecerile tematice pentru copii si adolescenti sunt unice prin faptul ca, in esenta lor, impartasesc simultan cunostiinte si divertisment printr-o serie de experimente atent selectionate si organizate pe discipline.

Citește în continuare

#poartaMasca: Cristian Bota

credit foto Tudor Giurgiu "La cate masti purtam zilnic, nu inteleg cu ce ne incurca inca una!" Cristian Bota, actor Actor de teatru si film, Cristian Bota activeaza si ca…

Citeste mai mult