Skip to content

„Tacerea” – noul videoclip lansat de Luna Amara

Luna Amara, una dintre cele mai cenzurate formatii rock din Romania, a lansat videoclipul piesei „Tacerea”, despre paradoxurile societatii in care traim, o societate in care ne simtim tot mai straini si singuri in ea. Videoclipul este regizat de George Szabo si George Vasile.

Luna Amara este o trupa de muzica rock alternativ si progresiv, originara din Cluj-Napoca si fondata in 1999 sub numele de Tanagra Noise de catre muzicienii Nick Fagadar si Gheorghe Farcas.

In melodiile sale, trupa utilizeaza un instrument rar intalnit in acest tip de muzica, trompeta, interpretata de Mihnea Blindariu.

Luna Amara inseamna Nick Fagadar (voce, chitara), Mihnea Blidariu (chitara, voce), Andrei Eugen Botan (chitara), Sorin Moraru (bass) si Razvan Ristea (tobe).

Consumatorii de muzica live, care apreciaza mesajele sociale dar si de dragoste ale poeziilor care abordeaza diverse stari, au participat la cele peste 800 de concerte ale trupei pe plan national, unde au fost promovate piese precum „Folclor”, „Rosu aprins”, „Gri dorian”, „Ego no.4”, „Oras”, „Chihlimbar” si „Pietre in alb”.

Formatia a concertat pro bono la toate editiile FanFest si la Rosia Montana in cadrul campaniei „Salvati Rosia Montana”, iar de-a lungul celor 20 de ani de activitate, baietii au cantat in Anglia, Germania, Olanda, Franta, Ungaria, Moldova, Bulgaria si Turcia.

S-au impus pe piata muzicala nationala prin versurile de protest si sunetul de chitara electrica specifica si au castigat la Metalhead Awards in 2014 premiul pentru „Cel mai bun album romanesc de rock alternativ” pentru „Live la Conti”, primul material discografic live al trupei.

Albumul a aparut dupa ce formatia a filmat un concert-maraton in cadrul cladirii fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca, iar o parte din inregistrarile audio au fost lansate pe CD-ul „Live la Conti”.

Albumul „Asfalt”, lansat in 2004, a inregistrat cele mai mari cifre de vanzari ale unui album de debut al unei trupe rock romanesti, in anii 2000, iar acesta s-a clasat pe locul 25 in Topul Albumelor Rock autohtone.

Cenzurata initial pentru opinia politica transanta, trupa a reusit mereu sa reziste, iar in 20 de ani de cariera a lansat sapte albume si are alaturi fani responsabili care vor sa inteleaga mai mult si sa fie mai implicati.

Ultimul album, intitulat Aproape, a fost lansat pe 22 noiembrie 2016 prin Universal Music Romania si cuprinde 7 piese intr-un stil electro-acustic.

De-a lungul timpului, Luna Amara a urcat pe aceeasi scena cu trupe precum Deftones, Him, Rammastein, Iggy Pop sau Amorphis.

Citește în continuare