Skip to content

Targul Poveste de Craciun se desfasoara in 7 week enduri la Opera Comica pentru Copii

Aflat la cea de-a 4-a editie, targul ”Poveste de Craciun” isi va redeschide portile si anul acesta pe 29 noiembrie, la ora 17.00, unde copiii sunt asteptati cu o multime de activitati si surprize de sezon: Patinoarul Copiilor, Caruselul cu jucarii, Derdelusul Opera Comica pentru Copii, Atelierele Spiridusilor, Salonul lui Mos Craciun, Scena Colindatorilor, Magazinul lui Mos Craciun, VR Zone sau Taramul Oamenilor de Zapada.  

Editia 2019 a targului va avea 7 capitole magice

Fiecare weekend va fi individualizat in aceasta editie, astfel incat de la o saptamana la alta, acesta se va reinventa prin magia sarbatorilor de iarna: Traditii Romanesti, Papusile, Turta Dulce, Podoabe de brad, Pregatirile de Anul Nou, Primul weekend din an, Ultimul weekend de vacanta.

Spiridusii ii asteapta cu nerabdare pe cei mici la atelierele de creatie: de la confectionat diorame, papusi, globuri, coronite de brad si decoratiuni de fetru, pana la pictat figurine si tricouri sau chiar un atelier gustos, in care isi vor putea decora ciocolata dupa bunul plac. Astfel, copiii vor avea ocazia sa isi puna imaginatia la incercare sau sa isi descopere pasiuni noi.

Targul „Poveste de Craciun” va fi deschis la fiecare sfarsit de saptamana pana pe 12 ianuarie, vinerea intre orele 17:00 – 21:00, iar sambata si duminica intre 10:00 si 21:00. Intrarea este libera, insa accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor, care pot fi achizitionate de la punctele de informare.  Pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, intrarea la patinoar este libera.

“Craciunul Feliciei” este o premiera in regia lui Cristian Mihailescu

Pe 19, 20 şi 21 decembrie, de la ora 19:00, soprana Felicia Filip, directorul general al OCC (Opera Comice pentru Copii) si invitatii sai aduc magia in sala de spectacol. Publicul va avea parte de un spectacol-eveniment extraordinar, in premeira, despre magia Craciunului regizat de Cristian Mihailescu.

Fiecare moment artistic din spectacolul – mozaic va fi invaluit in caldura si umorul povestilor din viata si cariera sopranei Felicia Filip. Craciunul este o rasplata. Rasplata pentru copiii cuminti, care primesc daruri sub pom. Rasplata pentru parintii cuminti, care asculta de copii. Rasplata pentru spectatorii fideli, care, dupa un an de spectacole frumoase la OCC, vor primi darul darurilor: Marea Gala de Craciun.

Precum colinda „din an in an”, tot asa, “Craciunul Feliciei” va aduce in dar arii de opera, opereta, musicaluri, balet, muzica religioasa, dar si surprize pline de haz si amintiri despre colinda artistei cu fratii mai mari apoi la scoala de muzica, cu vioara pe umar, studenta la Universitatea de Muzica din Bucuresti, sau atunci cand castiga mari concursuri internationale.

Soprana Felicia Filip, care canta pe patru continente, dar si directorul OCC va intampina publicul cu zambetul sau inconfundabil, alaturi de minunati artisti tineri dar si consacrati – solistii vocali, Baletul si Orchestra Operei Comice pentru Copii – il vor intampina cum se cuvine pe mult asteptatul Mos Craciun.

Biletele disponibile pentru “Craciunul Feliciei” se gasesc in reteaua bilet.ro

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii incearca sa-i apropie pe cei mici de arta şi cultura, atat prin spectacole de calitate, cat şi prin diverse proiecte conexe.

Citește în continuare