Skip to content

Incepand cu acest week-end, va puteti bucura gratuit de teatru pentru copii si adulti in Parcurile Sebastian si Ferentari. Teatrele Masca si Oriunde au de asemenea programe pentru stagiunea outdoor din aceasta vara.

Incepand cu acest weekend, Asociatia Sirius Art prezinta intre 23 iulie si 14 august stagiunea outdoor „Teatru Oriunde”, cu spectacole pentru copii si adulti care se vor juca in weekenduri in Parcul Sebastian si Parcul Ferentari, iar intrarea este libera.

Teatru Oriunde debuteaza pe 23 iulie, de la ora 10:00, cu spectacolul „Croitorasul cel viteaz”, care va avea doua reprezentantii, atat sambata, cat si duminica, in Parcul Sebastian. Saptamana urmatoare, programul incepe la ora 18.30, cu „Farse medievale in stil nemedieval”, si va avea tot doua reprezentatii. Ulterior, din 31 iulie, spectactolele se vor organiza in Parcul Ferentari, tot sambata si duminica. 

Spectacolul „Farse medievale-in stil nemedieval ”, in regia lui Vlad Trifaș, este un spectacol ce se intoarce la un gen de teatru care are ca baza dramaturgia medievala, mai precis stilul farsei medievale. Spectacolul a mai fost jucat in spatiul public, la Piata de Flori din Bucuresti si in Parcul Romniceanu.

Stagiunea outdoor Teatru Oriunde face parte din proiectul „Stagiune outdoor/indoor”, dezvoltat si implementat de Asociatia Sirius Art, prin care isi propune promovarea sectorului cultural independent si incurajarea tinerilor creatori, precum si facilitarea accesului la produse artistice de calitate si imbunatatirea ofertei culturale existente in Romania.

Teatrul Masca, situat in cartierul Militari, deschide in luna august un program estival sub numele de „Departe de centru, aproape de oameni”, si ofera celor care locuiesc in cartierele aflate in proximitate – cartierele Militari, Crangasi, Drumul Taberei si Giulesti, sansa de a vedea intr-un cadru prietenos o suita de spectacole prezentate de institutiile culturale bucurestene, de stat sau independente. 

Evenimentele au loc in Amfiteatrul Leaganelor, in perioada 6 august – 4 septembrie, iar programul primelor spectacole cuprinde duminica, 7 august, de la ora 19.30, Teatrul Coquette – „Doamne, ce zile minunate!”, vineri, 19 august, de la ora 19.30, Marius Matache & Teddy Tudoroiu – ”Cartierul cu folk” sau sambata 20 august, de la ora 19.30, Teatrul Vasilache – “Doctor asimptomatic”. Detalii complete despre program, aici.

Citește în continuare