Skip to content

„Teatru in 7 acte”, un spectacol dedicat elevilor de liceu, care se poate vedea online pe 21 iulie

Proiectul „Teatru in 7 acte” sau „Asteptand… a opta minune” este un spectacol care prezinta scene din piese reprezentative din istoria teatrului universal si romanesc.

Antigonade Sofocle, „Romeo si Julieta” de W. Shakespeare, Commedia DellArte, O casa de papusi” de H. Ibsen, Pescarusul” de A.P. Cehov, „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale si „Forma lucrurilor” de Neil LaBute vor putea fi urmarite in premiera, online, pe pagina de Facebook a Asociatiei Alumnus Club UNESCO

Intregul concept al spectacolului sta sub semnul asteptarii, asa cum se intampla si in piesa lui Samuel Beckett, „Asteptandu-l pe Godot”, cand acesta devine element de referinta al celor doi tineri. Este gandit din perspectiva asteptarii, pentru ca fiecare dintre noi asteaptam cate ceva, chiar daca nu ne dam seama, iar lucrurile par sa nu aiba sens. Raportarea la trecut pentru a putea intelege prezentul si schimbarile care au avut loc, greselile pe care le facem in luarea unei decizii, povestea de dragoste dintre doi indragostiti sunt cateva dintre temele majore pe care le gasim in textele alese spre montare si care asteapta un raspuns.

Proiectul a fost gandit pentru elevii care nu au acces la evenimente de teatru si care provin din familii defavorizate economic.

Acesta urmareste sa le faca cunoscut teatrul si evolutia sa de-a lungul istoriei, dar in special sa le arate ca de-a lungul timpului, anumite teme si probleme ale omenirii, au ramas valabile si astazi si, in general ca alegerile pe care le facem si valorile, credintele, sentimentele personale stau la baza lor.

Spectacolul se poate vedea pe pagina de Facebook a Asociatiei Club pentru UNESCO (https://www.facebook.com/AlumnusClubPentruUnesco) in zilele de 21, 29 iulie, 5 si 12 august, de la ora18.00.

„Teatru in 7 acte” dupa texte din „Antigona” de Sofocle, Commedia dell’arte,  „Romeo si Julieta” de W. Shakespeare, „O casa de papusi” de H. Ibsen, „O noapte furtunoasa” de I.L. Caragiale, „Pescarusul” de A.P. Cehov, „Forma lucrurilor” de N. LaBute si  „Asteptandu-l pe Godot” de S. Beckett.

Adaptare text si regie:

Amalia Florina Iorgoiu

Distributie: Dorin Enache, Varty Mihail, Elisa Parvan, Andreea Suilea, Cristian Constantin, Vlad Teodorov, Edi Cirlan

Citește în continuare