Skip to content

Teatrul Excelsior invita parintii adolescentilor sa jurizeze piesele inscrise la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA

Dupa provocarea adresata adolescentilor din intreaga tara de a a-si inscrie piesele de teatru la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, al carui termen limita a fost 30 martie,  Teatrul Excelsior lanseaza acum o provocare parintilor acestora, de a face parte dintr-un Juriu special care va evalua textele inscrise in concurs.

Initiativa a fost lansata in anul 2018 si a fost primita cu entuziam de toti cei care au facut parte din Juriul special in editiile precedente ale concursului

Prin implicarea parintilor in procesul de jurizare, echipa Teatrului Excelsior isi propune sa genereze oportunitatea unui dialog autentic intre generatii si sa atraga atentia asupra sferei de preocupari specifice tinerilor aflati la varsta adolescentei.

Cei care doresc sa faca parte din juriu trebuie sa fie parinti de adolescenti, sa nu aiba copil inscris in concurs, sa nu fie angajati sau colaboratori ai teatrului si sa accepte semnarea unui contract de confidentialitate

Ei pot aplica pe adresa de e-mail [email protected], pana la data de 5 aprilie. Dupa aceasta data vor primi textele concurentilor, fara a le fi dezvaluita identitatea si, dupa lecturarea lor, vor trebui ca pana in data de 25 aprilie sa le desemneze cele mai bune zece inscrise in concurs.

Cele sase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialisti in domeniul teatrului, pentru care optiunile juriului de parinti sunt facultative. Cele sase texte din etapa finala vor fi anuntate luni, 27aprilie 2020.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenti NEW DRAMA, organizat de Teatrul Excelsior, este programul anual care le ofera liceenilor pasionati de teatru sansa de a-si vedea primele incercari dramaturgice transformate in spectacole de teatru realizate in regim profesionist.

Detaliile despre Concursului de dramaturgie pentru adolescenti NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului Excelsior, in sectiunea dedicata: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

Citește în continuare