Skip to content

Teatrul Metropolis lanseaza noua stagiune cu o premiera in regia lui Andrei Hutuleac. Programul pe septembrie-octombrie include spectacole cu Mirela Oprisor, Emanuel Parvu, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Andreea Mateiu si Sorin Miron.

Teatrul Metropolis lanseaza noua stagiune pentru 2023-2024 cu o noua versiune a site-ului institutiei, o premiera nationala si un program incarcat cu spectacole care se joaca de obicei cu casa inchisa.

Pe parcursul acestei veri, echipa teatrului a lucrat intens la crearea unei noi identitati vizuale a institutiei sub indrumarea noului director, Radu Nica, in acord cu viziunea manageriala a acestuia. Rezultatul poate fi gasit pe teatrulmetropolis.ro.

Noua stagiune se va deschide cu o premiera nationala, spectacolul Balena, in regia lui Andrei Hutuleac care se va juca in datele de 15 si 16 septembrie, la ora 19:00, in Sala Mare.

Balena, piesa semnata de Samuel D. Hunter, este castigatoare a premiului Pulitzer, iar adaptarea sa cinematografica a fost premiata la Oscar in 2023. 

Regizorul Andrei Hutuleac a descris spectacolul ca o „poveste despre iubire, dar mai ales despre absenta ei. Despre marele gol pe care iubirea il lasa, atunci cand decide sa plece, si despre efortul disperat al oamenilor de a umple golul acela cu ceva. Mi-am dorit mult sa fac un spectacol la care publicul sa aiba sentimentul ca priveste personajele si povestea lor ca prin gaura cheii. Si, cu ajutorul unei echipe extraordinare de creatie, cred ca am reusit.”

Spectacolul spune povestea lui Charlie care nu a mai iesit din casa de ani de zile, nici macar sa intampine curierii care ii livreaza mancarea. Este foarte bolnav si s-ar putea ca aceasta sa fie ultima saptamana din viata lui. Este un episod care surprinde incercarea unui om insingurat de a se impaca cu propriile alegeri si, mai ales, de a castiga iertarea celor pe care ii iubeste.

Din distributie fac parte Sorin Miron, Corina Moise, Catalina Mihai, Stefan Radu, si Andreea Mateiu.

In plus, biletele pentru reprezentatiile din lunile septembrie si octombrie au fost puse in vanzare. Programul poate fi accesat online, iar biletele pot fi achizitionate direct de pe site sau de la casa de bilete a teatrului. 

Printre spectacolele pe care vi le recomandam se numara „Ultimii” cu Adrian Titieni, Emanuel Parvu, Conrad Mericoffer si Andreea Mateiu si „Dumnezeul de a doua zi” cu Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu. Ambele au la baza texte scrise de Mimi Branescu.

In programul lunii septembrie si octombrie veti mai regasi spectacole regizate de George Lepadatu, Claudiu Goga, Vlad Zamfirescu, Chris Simion-Mercurian, Monica Stoica, Dragos Campan, Irisz Kovacs si Mimi Branescu.

Programul lunii septembrie si octombrie la Teatrul Metropolis:

15, 16, 24.09 si 6, 20, 26.10: „Balena”, regia Andrei Hutuleac

Sala Mare, ora 19:00

17.09, 22, 23.10: “Brainstorm”, regia George Lepadatu

Sala Mare, ora 19:00

17.09: “Dumnezeul de a doua zi”, regia Claudiu Goga

Sala Mica, ora 19:30

19, 28.09: “Lumea lui Frank”, regia Vlad Zamfirescu

Sala Mare, ora 19:00

21, 22.09: “Domnul Ibrahim si florile din Coran”, regia Chris Simion-Mercurian

Sala Mica, ora 19:30

22.09: “Balerinele acvatice”, regia Monica Stoica

Sala Mare, ora 19:00

23.09: “Weekend Comedy”, regia Dragos Campan

Sala Mare, ora 19:00

26, 30.09 si 14, 15 octombrie : “Disco Regret”, regia Irisz Kovacs

Sala Mica, ora 19:30

27.09: “Dragostea dureaza 3 ani”, regia Chris Simion-Mercurian

Sala Mare, ora 19:00

27.09 si 7, 25.10: “Credit”, regia George Lepadatu

Sala Mica, ora 19:30

29.09: “California Suite”, regia Andrei Hutuleac

Sala Mica, ora 19:30

27.10: “Ultimii”, regia Mimi Branescu

Sala Mare, ora 19:00

Programul complet il gasiti la https://teatrulmetropolis.ro/program/.

Citește în continuare