Skip to content

Premiera la Teatrul Mic. Ionut Visan, Cezar Grumazescu, Alina Rotaru, Silvana Mihai, Tudor Istodor joaca in „Locotenentul din Inishmore” de Martin McDonagh, in regia lui Vlad Massaci

Printre premierele toamnei la Teatrul Mic se regaseste si spectacolul „Locotenentul din Inishmore” de Martin McDonagh, in regia lui Vlad Massaci, care va avea premiera la Sala Atelier a Teatrului Mic, pe 22 si 23 octombrie 2022.

Din distributie fac parte actorii Vitalie Bantas, Andrei Bradean, Ionut Visan, Cezar Grumazescu, Alina Rotaru, Silvana Mihai, Ovidiu Niculescu, Tudor Istodor si Bogdan Talasman.

Spectacolul trateaza din perspectiva comica violenta, lipsa de ratiune si discernamant si efectele produse de acestea.

In centrul actiunii se afla Padraic, un locotenent nebun din insula Inishmore, liderul unui grup scindat din Armata de Eliberare Nationala a Irlandei, care porneste o adevarata lupta de razbunare pentru a afla cine este responsabil de moartea motanului Thomas Matatelu, singura fiinta pentru care a simtit vreodata afectiune.

„Locotenentul din Inishmore a lui Martin McDonagh este o comedie neagra. E atat de neagra incat rog sincer parintii sa nu isi aduca copiii la acest spectacol daca nu au macar 14 ani. Stiu, unii copii sunt mai precoce, inteleg mai repede conventia teatrala, inteleg de la varste mai fragede de atat, ca ce vad nu e adevarat, ca sangele e sirop, ca nu moare nimeni, iar cadavrele sunt butaforie. De aceea, citind aceste randuri, un parinte poate hotari daca va tine cont de recomandarea teatrului sau nu. Dar ramane intrebarea: ‘de ce montati, dom’le, prostiile astea violente, de le ziceti comedie neagră?!’ Iar raspunsul este: tocmai pentru a intelege ca violenta e cea mai extrema forma a prostiei. Iar daca prostia mai imbraca si forme ideologico-nationaliste, atunci violenta coboara in strada. Si atunci nimeni nu mai e in siguranta”, a afirmat Vlad Massaci, citat in comunicat.

Primul spectacol „Locotenentul din Inishmore” a avut premiera la The Royal Shakespeare Company, Stratford upon Avon, pe 13 mai 2001, iar in 2003 piesa a castigat Premiul Olivier la categoria Cea mai buna comedie noua.

Dramaturgul si scenaristul Martin McDonagh are in palmares patru trofee Tony, un Oscar pentru scurtmetrajul „Six Shooter”, un premiu BAFTA pentru pelicula „In Bruges”, iar cel mai recent film al sau – „Trei panouri langa Ebbing, Missouri”- a obtinut doua Oscaruri, patru premii Globul de Aur si cinci premii BAFTA.

Cel mai recent film al sau prezentat la Festivalul de Film de la Venetia, „The Banshees of Inisherin”, cu Colin Farrell si Brendan Gleeson, il are ca personaj central tot pe Padraic, iar actiunea se petrece tot pe o insula relativ izolata.

Biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro si de la casele de bilete ale Teatrului Mic. Dupa premiera oficiala din weekend, urmatoarele reprezentatii sunt programate pe 10, 26 si 27 noiembrie la Sala Atelier a Teatrului Mic.

Citește în continuare