Skip to content

De azi, actorii Teatrului Nottara citesc online gratuit “Enigma Otiliei”. Romanul face parte din operele obligatorii de bacalaureat

Teatrul Nottara implementeaza proiectul “Nottara citeste cu tine” dedicat adolescentilor cu romanul “Enigma Otiliei” de George Calinescu, opera obligatorie pentru bacalaureat. Romanul a fost ales prin vot de catre adolescenti.

Astfel, incepand de astazi, inregistrari audio cu actori citind din romanul „Enigma Otiliei” de George Calinescu vor fi postate pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Proiectul „Nottara citeste cu tine” a fost lansat la finalul lunii februarie printr-o invitatie adresata adolescenrilor de a vota ce opera literara din programa de limba si literatura romana pentru examenul de bacalaureat ar vrea sa auda in lectura actorilor institutiei.

Romanul va fi prezentat audio cu cate un capitol la fiecare doua zile pe pagina de Facebook a teatrului si pe websiteul institutuiei nottara.ro, urmand ca dupa ce va fi facut public intreg romanul, acesta sa fie transformat intr-un audiobook care va putea fi oricand descarcat gratuit de liceeni si de toti cei care doresc sa patrunda in universul Otiliei.

Elevii au ocazia sa decida care dintre cele patru texte propuse va fi citit, alegand dintre: „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, „Alexandru Lapusneanu” de Costache Negruzzi, „Ion” de Liviu Rebreanu si „Enigma Otiliei” de George Calinescu.

„Ne dorim sa ii ajutam pe adolescenti sa descopere lumile fascinante create de marii nostri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gandit noi, este sa venim in intampinarea lor cu ce ii intereseaza in mod direct si asa ne-am oprit la programa de bac. Poate ca ne lipseste gura sobei, dar povestitori avem, de nuante si intonatii nici ca ne plangem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara sa ia cuvantul si sa recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii romane?”, explica inititiativa Marinela Tepus, managerul institutiei.

Conform informatiilor oferite de teatru, actorii care vor citi din romanul lui George Calinescu sunt Alexandru Repan, Victoria Cocias, Alexandra Murarus, Crenguta Hariton, Dan Bordeianu, Daniela Minoiu, Claudiu Romila, Isabela Neamtu, Sorin Cocis, Luminita Erga, Alexandru Mike Gheorghiu, Ioana Calota-Philippide, Razvan Banica, Ada Navrot, Ion Grosu, Sorina Stefanescu, Gabriel Rauta, Raluca Juganaru, Cerasela Iosifescu si Andreea Măcelaru Sofron.

Citește în continuare