Skip to content

Regizoarea Teodora Petre are un nou spectacol la Teatrul Odeon, „O casa deschisa”, cu Adrian Titieni si Elvira Deatcu

Teatrul Odeon prezinta prima premiera a anului 2023, spectacolul „O casa deschisa” de Will Eno, regia si traducerea Teodora Petre, cu Adrian Titieni, Elvira Deatcu, Ioan Batinas, Ioana Bugarin, Eduard Trifa/ Niko Becker, ca urmare a concursului de proiecte „Tineri regizori, texte contemporane”, editia 2022.

Spectacolul prezinta o familie care se intalneste sa serbeze o zi de nastere, moment intrerupt de un agent imobiliar care isi face aparitia, aratand extrem de familiar, urmat de un potential cumparator, interesat de casa, avand si el un chip familiar, iar lucrurile devin suprarealiste. Pe masura ce fiecare membru al familiei pleaca pentru un comision sau o urgenta, un nou personaj ii ia locul.

„Efectul fluture, conform caruia chiar si cea mai mica schimbare din prezent poate avea consecinte importante in viitor, este in primul rand despre alegeri. Fiecare alegere deschide un alt drum fara cale de intoarcere. Ce s-ar intampla daca un roi de fluturi ar impanzi deodata sufrageria, cu frumusetea si gingasia lor? Cum s-ar schimba viata familiei? Ce noi posibilitati li s-ar deschide in fata? Cine ar putea deveni ei?”, spune Teodora Petre.

Piesa „O casa deschisa” este scrisa de dramaturgul american Will Eno, care a castigat Premiul Obie in 2014, Premiul Lucille Lortel pentru cea mai buna piesa si Premiul Drama Desk, fiind totodata si pe lista celor mai bune zece piese alcatuita de revistele TIME si Time Out din New York. Spectacului a avut premiera Off-Broadway la Signature Theatre din New York in 2014, in regia lui Oliver Butler.

Primele reprezentatii se vor juca in Sala Studio a Teatrului Odeon, sambata si duminica, 28 si 29 ianuarie, ora 19.30, urmate de sambata, 4 februarie. Inca mai sunt bilete disponibile, aici.

Teodora Petre este considerata una dintre reprezentantele noului val de regizori de teatru din Romania.

In acest moment, regizoarea Teodora Petre are mai mult spectacole in stagiunile teatrelor din Bucuresti: „Picasso vs. Einstein” scris de Steve Martin, cea mai recenta premiera de la Teatrul de Comedie, „Extraordinara viata”, in cadrul programului 9G de la TNB, dupa textul lui Mariano Tenconi Blanco, dar si „Ultimul domn Juan” si „Universitatea de rasete”, montari in cadrul WonderTheatre. Spectacole regizate de ea mai sunt si in palmaresul Teatrului Mic, unde a montat de curand „Omul din oglinda” dupa „Teatru descompus” de Matei Visniec.

Citește în continuare