Skip to content

„The Courier” cu Benedict Cumberbatch va fi lansat in cinematografe in luna august

La Festivalul de film Sundance din acest an, a fost prezentat filmul „Ironbark” cu Benedict Cumberbatch (cunoscut pentru rolurile din „Doctor Strange” si „Star Trek Into Darkness”), o drama de spionaj desfasurata in timpul Razboiului Rece. Din considerente de marketing, filmului i s-a schimbat numele.

Distribuit de Lionsgate si Roadside Attractions, filmul a fost redenumit „The Courier” si este programat pentru lansare pe 28 august 2020.

Pe masura ce restrictiile impuse de autoritati sunt ridicate treptat in Statele Unite, viitorul cinematografelor este inca incert. Cu foarte multe filme care si-au amanat deja datele de lansare spre sfarsitul anului sau chiar anul viitor, „The Courier” pare bine pozitionat si va fi primul film de studio important care are toate sansele sa atraga publicul in cinematografe, daca totul decurge favorabil si acestea se vor redeschide in vara.

Regizat de Dominic Cooke, „The Courier” este povestea adevarata a unui om de afaceri britanic modest, Greville Wynne (interpretat de Cumberbatch), care este recrutat intr-unul dintre cele mai mari conflicte internationale din istorie. 

Filmul american-britanic se desfasoara intr-o perioada tensionata a Razboiului Rece, cand o serie de arme nucleare fusesera transportate de catre Uniunea Sovietica pe teritoriul cubanez, si il infatiseaza pe Wynne, recrutat ca agent MI-6 si CIA.

Acesta formeaza un parteneriat ascuns si periculos cu ofiterul sovietic Oleg Penkovsky, cu numele de cod IronBark (interpretat de Merab Ninidze), pentru a transmite informatii cruciale in Occident, care vor preveni un razboi nuclear si vor ajuta la incheierea crizei rachetelor din Cuba din octombrie 1962.

Interpretarea transformatoare a lui Cumberbatch din „The Courier” a fost comparata genul de transformari complete pe care le face Christian Bale, actorul britanic castigator al premiului Oscar si doua Globuri de Aur, care literalmente dispare in personajele pe care le interpreteaza.

Citește în continuare