Skip to content

Producatorii The Crown nu vor respecta dorinta Printului William de a nu include o anume secventa cu mama sa in noul sezon. Pe 9 noiembrie incepe de-al cincilea sezon The Crown

Sezonul 5 The Crown are o alta miza pentru public in contextul decesului reginei Elisabeta a II-a la castelul Balmoral, in septembrie. Noul sezon care debuteaza pe 9 noiembrie va fi si cel al riscurilor summate de producatori intrucat va evoca moartea printesei Diana si alte momente complicate din istoria ei in cadrul familiei regale.

Serialul a avut o crestere semnificativa de audienta in perioada de doliu pana la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a .

Povestea din sezonul 5 din „The Crown” incepe in 1991 si se concentreaza pe deteriorarea relatiei dintre printul Charles, interpretat de Dominic West, si Diana, interpretata de Elizabeth Debicki. Dar acest sezon se va concentra in principal pe interviul pe care Diana i l-a acordat jurnalistului Martin Bashir in cadrul emisiunii Panorama in 1995. Este interviul care a starnit controverse in intreaga lume si a facut ca monarhia britanica sa se clatine.

Anul trecut, printul William a cerut ca interviul sa nu mai fie difuzat niciodata: „A fost o contributie majora la inrautatirea relatiei dintre parintii mei. Mai mult, s-a dovedit ca printesa Diana a fost manipulata in timpul interviului.”, a spus atunci William.

 Insa dorinta printului nu va fi respectata de Netflix, intrucat serialul „The Crown” a decis sa refaca in noul sezon acest interviu. Pana la acest sezon familia regala nu a fcaut comentarii despre versiunile intamplarilor povestite in The Crown.

Printesa Anne a fost singura care a facut o referire la serial, comentand o declaratie a actritei care o interpreta in sezonul 3, Erin Doherty, referitoare la timpul alocat pentru a obtine coafura sa.

Anul trecut BBC a prezentat „scuze neconditionate” pentru modul in care a obtinut interviul cu Diana, printesa de Wales, in 1995.

O ancheta independenta condusa de Lord Dyson, un fost judecator, a constatat ca jurnalistul Martin Bashir a recurs la inselaciune pentru a obtine interviul si apoi a mintit managerii BBC.

Interviul lui Martin Bashir cu Printesa Diana, difuzat in emisiunea Panorama la sfarsitul anului 1995, a fost o stire importanta pentru BBC. Niciodata pana atunci un membru al familiei regale in functie nu vorbise in termeni atat de sinceri despre viata sa privata.

In interviu, Printesa Diana a recunoscut ca a avut o aventura, a declarat ca aventura printului Charles cu Camilla Parker Bowles (acum sotia sa, Regina consort, fosta ducesa de Cornwall) a facut-o sa se simta inutila, a vorbit despre faptul ca in casnicie existau „trei dintre noi”, a declarat ca a suferit de bulimie si s-a automutilat, a sugerat ca printul Charles ar putea sa nu se poata adapta la statutul de rege si a spus ca personalul printului Charles a dus o campanie impotriva ei.

Peste 20 de milioane de oameni au urmarit interviul, care a starnit o controversa uriasa. La scurt timp dupa aceea, regina le-a scris printului Charles si printesei Diana spunandu-le sa divorteze.

Dupa difuzarea materialului au inceput sa apara intrebari cu privire la modul in care a fost asigurat interviul.

Un grafician care lucra pentru BBC a declarat ca Martin Bashir i-a cerut sa produca declaratii bancare false. Acestea pareau sa arate plati efectuate de un grup de ziare catre un fost membru al personalului lui Earl Spencer, fratele printesei Diana. In raportul Dyson se spune ca acest lucru a fost facut pentru a castiga increderea contelui Spencer, astfel incat acesta sa il prezinte pe dl Bashir Dianei. Cand a fost interogat de sefii BBC, Bashir a recunoscut ca a avut declaratiile in draft, dar a negat in mod repetat ca i-a aratat aceste documente lui Earl Spencer.

Raportul spune ca dl Bashir „a mintit si a mentinut minciuna pana cand si-a dat seama ca nu mai era sustenabila. Acesta a fost un comportament extrem de reprobabil care pune la indoiala credibilitatea sa in general”.

Citește în continuare