Skip to content

Recomandarea saptamanii: THE GIFT

  • envelope icon

Daca aveti chef de un film bun si tensionant, atunci faceti-va cadou un bilet la THE GIFT, un thriller psihologic care va va ramane multa vreme in memorie.

 

Dintre cele trei premiere ale acestei saptamani,THE GIFT se remarca detasat, fiind o surpriza foarte placuta si cu siguranta, must-see-ul saptamanii.
Premiza din THE GIFT incepe cu o intrebare simpla: Ce s-ar intampla daca o persoana pe care ai ranit-o de mult ar aparea din nou in viata ta, printr-o simpla intamplare? si continua cu alta, la fel de provocatoare: cat de bine il cunosti pe cel de langa tine?

THE GIFT reprezinta debutul in regie al talentatului actor australian JOEL EDGERTON, care semneaza si scenariul si s-a distribuit intr-un rol cheie. Este un thriller tensionant, care nu-ti insulta inteligenta, cu personaje puternic conturate si interpretate impecabil. Un film care pune o multime de probleme de moralitate, precum consecintele unor fapte din trecut si asumarea responsabilitatii pentru propriile actiuni. Filmul functioneaza si ca revenge-movie, facand portretul unui om ranit candva, incapabil sa uite si sa ierte, dar si a altuia, obligat sa se confrunte cu ceva ce a incercat sa ascunda toata viata. Chiar daca victima devine calau, nu te poti abtine nu empatizezi cu ea si sa iti doresti ca cel care i-a provocat raul sa fie pedepsit. Povestea devine din ce in ce mai palpitanta, Joel stiind sa tina spectatorul in scaun, fara sa apeleze la clisee si creand o tensiune aproape insuportabila. Te intrebi in permanenta incotro se duce povestea, iar finalul este cu adevarat surprinzator. Ceea ce face filmul si mai terifiant este faptul ca protagonistii pot exista in realitate, pot fi oameni pe care-i vedem in fiecare zi sau, si mai rau, cineva care ne este foarte apropiat.

In prim plan avem povestea lui Simon (Jason Bateman) si Robyn (Rebecca Hall), care se muta in Los Angeles, intr-o casa superba, a caror viata pare implinita, pana la o intalnire intamplatoare cu un fost coleg de liceu de-al lui Simon, le dovedeste contrariul. Simon nu-l recunoaste din prima pe Gordo (Joel Edgerton), dar dupa o serie de intalniri si coincidente nedorite, la care se adauga mai multe cadouri misterioase, iese la suprafata un secret vechi de mai bine de 20 de ani. Cand Robyn afla adevarul tulburator despre ceea ce se intamplase intre Simon si Gordo, ea incepe sa se intrebe: cat de bine ii cunoastem pe cei mai apropiati oameni din viata noastra si este posibil ca trecutul sa fie dat uitarii cu adevarat?

Jason Bateman, cu care ne-a obisnuit in roluri de comedie sau in filme mai usurele, este remarcabil in rol de bully, iar Rebecca Hall si Joel Edgerton completeaza perfect acest trio ciudat, toti fiind infricosator de convingatori.

Sfatul nostru: nu-l ratati!! Care sunt si celalalte premiere ale saptamanii aflati aici.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *