Skip to content

(audio) O piesa The Rolling Stones inregistrata in 1974 cu Jimmy Page de la Led Zeppelin a fost publicata acum

The Rolling Stones a publicat o piesa considerata pierduta, inregistrata acasa la Ronnie Wood in 1974, cantata de chitaristul Jimmy Page de la Led Zeppelin. “Scarlet” este o piesa care imbina maretia lui Mick Jagger cu acordurile de chitara ale lui Jimmy Page, transformand-o intr-o piesa cult perfecta pentru palmaresul The Rolling Stones. Nu doar Jimmy Page este surpriza piesei, ci la bas canta Rick Grech din trupa Blind Faith. “Imi aduc aminte de a fost prima data cand am atras melodia asta cu Jimmy și Keith [Richards] in studioul amenajat din subsolul lui Ronnie [Wood]. A fost o sesiune grozava”, a spus Jagger, citat de Reuters.

Jimmy Page a raspuns pe Twitter cu  “Este o aparitie extrem de rara cu mine in afara trupei Led Zeppelin in anii ’70”, amintindu-si cum a ajuns acasa la Ronnie Wood ca sa interpreteze cateva solo-uri. “Mi-a placut ce a iesit si le-am lasat materialul lor”, isi aminteste Page, care a fost recent contactat de Mick Jagger sa asculte versiunea finala a melodiei.

“Scarlet” si alte doua piese nelansate inca vor aparea intr-o versiune re-editata multi-format a albumului “Goats Head Soup” din 1973. Lansarea va avea loc in septembrie 2020.

In perioada de carantina, The Rolling Stones au lansat “Living in a Ghost Town” cu un videoclip care surprinde strazile pustii din Londra, Los Angeles sau Kyoto

Noua piesa semnata The Rolling Stones a fost lansata dupa 8 ani de la ultimul single nou iar videoclipul melodiei surprinde strazile, statiile de metrou si autobuzele pustii din cateva orase emblematice ale lumii afectate de coronavirus, precum Londra, Los Angeles sau Kyoto. Cantecul a fost inregistrat in februarie 2019 in Los Angeles, ca parte a unui nou material discografic. Mick Jagger a relatat intr-un interviu pentru Apple Music ca piesa nu a fost scrisa pentru aceste vremuri, cand locurile sunt lipsite de viata, este o simpla intamplare ca versurile rezoneaza atat de bine cu situatia actuala. Jagger si Keith Richards au refacut piesa in perioada izolarii schimband unele versuri mai putin optimiste.

Ultimele materiale discografice lansate de The Rolling Stones sunt „GRRR!” (2012), care sarbatoreste 50 de ani de la formarea trupei, si „Blues & Lonesome”, un album de coveruri,  in 2016.

Citește în continuare