Skip to content

Then & Now – Bon Jovi

Saptamana aceasta Bon Jovi a lansat primul sau single de albumul cu numarul 12 din cariera – What About Now – si e cazul sa facem o trecere prin istoria lor, de la debutul anilor 80 pana la astazi.

Bon Jovi e una dintre cele mai cunoscute si poate iubite trupe de rock de pe scena internationala, cu un public care ii include atat pe fanii rockului cat si pe cei care prefera genurile muzicale mai putin suparate, dar care nu pot ramane indiferenti la pieselor sensibile.

Reach-ul lor include toate grupele de varsta, de la fanii pe care si i-au facut in anii de debut pana la cei cuceriti cu ajutorul unor piese ca It’s My Life sau Everyday.

Bon Jovi au aparut la apogeul erei glam metal, cu parul mare, dat cu tone de fixativ, machiaj puternic, culori neon si pantaloni de spandex. Primul album a fost lansat in 1984 si a dat super hitul Runaway, continuand apoi cu Slippery When Wet si piese ca You Give Love a Bad Name, Livin\’ On a Prayer sau Wanted Dead or Alive. Finalul erei glam i-a luat prin surprindere, anii 90 au insemnat ascesiunea heavy metalului si mai mult, cresterea unui nou gen muzical – grunge, care nu avea nimic in comun cu tot ceea ce insemnasera anii 80.

Bon Jovi s-au reorientat si asa a aparut Keep the Faith si o noua arma in repertoriul americanilor – power ballad. Baladele acestea faceau apel la sensibilitatea ascultatorilor si  pana astazi au ramas niste clasice, iubite de generatii intregi: In These Arms, Bed of Roses, Always, continuand apoi cu Thank You For Loving Me sau You Want to Make a Memory. Evident, pe langa acestea, Bon Jovi au multe ale piese faine, super cunoscute si indragite ca It’s my Life, super hitul lor din 2000, care, culmea, nu a ajuns decat pe locul 33 in Billboard Hot 100. Au urmat  Everyday, Misunderstood, Have a Nice Day sau Lost Highway, iar cel mai recent single intrat in Billboard a fost We Weren\’t Born to Follow de pe discul The Circle.

In ciuda faptului ca nu sunt o trupa care la fiecare lansare sa bifeze primele 10 locuri din Billboard, raman in continuare un fenomen mondial, un grup care a reusit, intr-un fel sau altul, sa se mentina in atentia publicului de-a lungul anilor. Ca fiecare alt artist mare, s-au reinventat si s-au orientat dupa ceea ce publicul gusta la momentul respectiv, iar concertele lor sunt mereu eventimente de stadioane sau piete publice uriase, cu un numar mare de oameni prezenti.

Mai mult, show-urile lor implica scene gigant si o armata de oameni care sa se le puna in miscare, fiind, in final, genul de trupa care are mai mult succes in vanzari, merchandising si live-uri decat in topurile muzicale, poate si pentru ca si-au pastrat mereu acel ceva de hard rock. In urma cu cateva zile a aparut si cel mai nou videoclip al lor, Because We Can, primul single de pe What About Now, material ce va aparea la finalul lunii martie.

Ce ziceti de evolutia Bon Jovi? Ce piese va plac mai mult, hiturile vechi sau piese mai noi?

Citește în continuare