Skip to content

Time Out a anuntat 9 dintre cele mai bune destinatii europene unde poti sa consumi bere. Bucurestiul se situeaza pe locul 5

Cityscape from Romania’s capital Bucharest. A glass of beer at Caru’ cu Bere (Carul cu Bere). City of Bucharest, Bucharest, Romania – 08 Sep 2013,Image: 648579322, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Publicatia Time Out a lansat lista celor mai bune destinatii europene unde poti sa consumi bere, orase care se afla in afara Germaniei, unde se afla Munchen, ceea ce specialistii numesc capitala berii din lume, si unde acum are loc legendarul Oktoberfest.

De la livrari de bere in Berna si cartierul berii artizanale din Göteborg pana la tururi de bere pe insulele grecesti, Time Out a nominalizat locurile din Europa unde gasiti bere cel putin la fel de buna ca oferta Oktobertfest.

Pe primul loc se afla orasul elventian Berna, centrul politic al Elvetiei.

Orasul are o cultura a berii suficient de puternica si gazduieste aproape 200 de fabrici de bere si microberarie, multe dintre ele in jurul celui mai modern cartier al orasului, Breitenrain, iar unele se gasesc in subsoluri, garaje si spalatorii.

La Gent, in Belgia, produsele locale sunt complet fara hamei datorita istoriei Gentului: cetatenii francezi ai orasului faceau bere cu ierburi si condimente, in opozitie cu stilul olandez de fabricare a berii.

Mai trebuie luat in considerare ca in Belgia exista aproximativ 180 de fabrici de bere, de la giganti internationali la miniberarii, iar o lista de beri belgiene compilate de o echipa de experti si publicata ca o carte de catre Stichting Kunstboek in 2015 enumera existenta aproape a 1600 de beri belgiene diferite.

Pe locul trei se afla o vizita bahica in Peloponez, Grecia, o tara cu o cultura preponderent pentru vin si ouzo.

Multe dintre insulele tarii au si o cultura puternica a berii – iar regiunea Peloponezului are una dintre cele mai bune, unde daca urmezi coasta, poti face un tur autoghidat a zonei in ceea ce priveste microberariile grecesti, incepand cu Patras, Olympia antica, Mani si Messinia.

Cultura berii din Polonia este legendara in toata Europa, iar orasul tanar si mai putin cunoscut Wrocław este cel mai bun loc pentru bere din tara.

Ultimii zece ani au cunoscut o crestere constanta a microberariilor din Wrocław, cele mai multe dintre ele fiind infiintate in centrul orasului pentru un acces usor. Descoperirea berii locale incepe din piata centrala pentru trei dintre cele mai bune: Browar Złoty Pies, Bierhalle si Spiż Brewery.

Pe locul cinci se afla Bucurestiul, unde scena berii artizanale s-a extins in ultimii ani, cu nume precum Ground Zero sau Berestroika, care s-au dovedit populare printre localnici.

Bucharest, Romania – June 06, 2021: Supporters of Ukraine and Austria party in the pubs and streets of the old town before the football match between Ukraine and Austria in the EURO 2020 group stage.,Image: 617535783, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {F17EAD63-0A92-4010-9F6F-53F19DD9BA22}, {F17EAD63-0A92-4010-9F6F-53F19DD9BA22}., Model Release: no

Un studiu recent prezentat de Ziarul Financiar mentiona aproximativ 81 de microberarii locale, respectand si noi trendul global. La Bucuresti, se produc in microberarii berea Grivita, Berestroika, Plan Beer, Ground Zero, Oriel, The Beer Institute, sunt printre locurile unde puteti testa bere locala, pe langa deja celebrele localuri Caru cu bere – cu propria reteta de bere, Hanul Berarilor, Beraria Becker Brau si altele.

Festivalul Berii de la Trondheim (Norvegia), care are loc in iulie in fiecare an, se asigura ca orasul ramane cea mai buna destinatie a Norvegiei pentru iubitorii de bere si gastronomie.

Microberariile din Trondheim ofera beri brune, acre si chiar crocante, care sunt facute folosind kveik, o drojdie originara din regiune.

La Göteborg, berea a jucat un rol imens in economia Suediei, iar microberariile au atras si mai multi turisti in aceasta localitate.

Publicatia Time Out mentioneaza ca in timp ce concurenta locala a exporturilor din partea germanilor si danezilor a facut ca industria berii suedeze sa scada in ultimele decenii, scena locala din Göteborg continua sa prospere. Cartierul modern Ringön este acum centrul scenei artizanale din Göteborg – este in esenta un intreg cartier al berii.

Image: 621931435, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Cu influentele sale germane si franceze, regiunea producatoare de vin Alsacia este o destinatie de vis pentru oenofili, dar se mandreste si cu o industrie a berii artizanale in plina expansiune.

De la Colmar la Kaysersberg, Alsacia este plina de fabrici de bere excelente, dar daca trebuie sa alegeti un loc, Strasbourg este orasul unde veti gasi cea mai mare concentratie de berarii si baruri alsaciene.

Plzen este celalalt punct fierbinte al berii din Republica Ceha, dupa Praga, orasul unde a luat nastere faimoasa bere pilsner.

Orasul pastreaza un farmec de scoala veche si exista o multime de oportunitati de a te scufunda in trecutul si prezentul sau de fabricare a berii, de la a vedea unde sunt produse Pilsner Urquell si Gambrinus pana la vizitarea micilor fabrici de bere din cartierul Dobrany.

Citește în continuare