Skip to content

In prima zi de relaxare in Timisoara a aparut Scena dintre blocuri. Artisti timisoreni au sustinut concerte in spatii alternative

 

Unsprezece artisti timisoreni au oferit concerte live de jazz, blues si muzica clasica, simultan, in trei cartiere ale Timisoarei, vineri, in prima zi de la ridicarea restrictiilor impuse de starea de urgenta instituita de autoritati in contextul pandemiei de coronavirus. Prin aceasta actiune, care face parte din proiectul „Scena dintre blocuri” conceput de asociatiile Tribul Artistic, Prin Banat si Timisoara 2021, artistii au dorit sa transmita publicului un mesaj pe cat de simplu, pe atat de frumos: „Ne-a fost dor de voi!”.

Proiectul Scena dintre Blocuri inseamna un balcon sau o terasa exterioara, un spatiu alternativ pentru concert adaptat noilor reguli de siguranta, unde publicul este format din locatarii blocurilor vecine.

Bega Blues Band, Jazz a la Jaïs si trei dintre artistii festivalului EUFONIA – Vlad Popescu, Radu Dunca si Ioan Mihailescu sunt cei care au oferit reprezentatii in trei cartiere din Timisoara: Calea Aradului, Calea Sagului si la un cvartal de blocuri de pe malul raului Bega.

Inainte, in timpul si dupa spectacol, muzicienii au respectat cu strictete regulile de distantare sociala si igiena, si-au dezinfectat mainile si au purtat masti.

Timp de doua luni, cat a durat starea de urgenta instituita de autoritati din cauza pandemiei de coronavirus, artistii au fost alaturi de publicul lor doar in mediul online, prin intermediul retelelor de socializare, concertele fiind anulate in toata aceasta perioada.

In acelasi timp, arta a fost o forma de terapie, pentru ca i-a ajutat pe multi romani sa treaca mai usor peste perioada de izolare la domiciliu. Insa, odata cu ridicarea acestor restrictii, muzicienii au dorit sa se intalneasca din nou cu spectatorii, tinand cont totodata si de restrictiile stabilite prin declararea starii de alerta.

Citește în continuare

Saptamana in 10 imagini

Incepem de astazi o serie de articole care va va arata o alta fata a lumii pe care nu o mai putem vedea direct, pe perioada restrictiilor de calatorie. Povesti…

Citeste mai mult