Skip to content

TNB incepe programul “Nopti de vara, sus, pe teatru”. Gigi Caciuleanu, Carmen Lidia Vidu, Marian Ralea, Dana Rogoz, Florentina Tilea au spectacole in Amfiteatru TNB in luna august

Din 10 August, spectacolele revin la Amfiteatru TNB, deasupra Teatrului National. Programul “Nopti de vara, sus, pe teatru” cuprinde spectacole de teatru si dans, prezentate in parteneriat cu teatre independente si de stat, dar si proiecte multimedia

Programul estival debuteaza marti, 10 august, ora 21:00, cu spectacolul de poezie si muzica “As vrea sa iti spun …” cu Marius Bodochi, acompaniat live de Lucian Maxim si Alexandru Anastasiu.

Miercuri, 11 august, de la ora 21:00, Teatrul de Stat Constanta vine pe scena Amfiteatrului TNB cu proiectul multimedia “Maria Tanase. O poveste” in regia Carmen Livia Vidu, Maria Tanase fiind interpretata de Mirela Pana. „Maria Tanase. O poveste” este un one woman show care infatiseaza o versiune despre viata celebrei cantarete, cu aspecte ale personalitatii ei care sunt mai putin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhiva, franturi din interviurile, gandurile si amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcatuiesc o imagine coerenta a unei femei superbe si puternice.

Spectacolul poate fi vazut pe 11 august, bilete aici.

unteatru pune in scena trei spectacole, “3 surori”  in regia lui Peter Kerek, marti, 17 august; “Proof” in regia Andreei si Andrei Grosu, joi, 19 august si “Cinci ore cu Mario”, in regia Marianei Camarasan, vineri, 20 august.

Povestea atemporala “3 surori” se intoarce pe scena Teatrului National, de aceasta data intr-o formula minimalista, cu trei actrite Olga – Florina Gleznea, Masa – Cristina Casian si Irina – Madalina Anea.

Montarea independenta de la unteatru, “Proof”, povestea matematicialului care are o boala mintala grava, poveste pe care ati vazut-o dezvoltata si in filmul “A beautiful mind” cu Russell Crowe in rolul principal, ii  aduce in fata spectatorilor pe actorii Marian Ralea, Dana Rogoz, Ionut Visan si pe Florentina Tilea. Spectacolul poate fi vzaut joi, 19 august de la ora 20.30, biletele pot fi cumparate de aici.

  “Cinci ore cu Mario”, cu Florina Gleznea in rolul principal,  una dintre cele mai de succes montari unteatru, un spectacol emotionant despre iubirea pe acre o rememorezi dupa ce ai pierdut-o, s[ectacol multi premiat in festivalurile nationale poate fi vazut pe 20 august de la ora 20.30. Bilete aici.

Spectacolul de dans “Eine kleine Nachmusik” in regia lui Gigi Caciuleanu va avea loc pe 18 august. Perfomance-ul este un one-man-show pe muzica lui W.A. Mozart, scenografia semnata de Vladimir Turturica cu Lari Giorgescu in rolul principal.

Spectaccolul de teatru coregrafic despre singuratatea creatorului care vrea sa construiasca lucrari care sa reziste pe termen lung in fata publicului poate fi urmarit pe 18 august, de la ora 20.30 bilete aici.

Citește în continuare