Skip to content

Tokyo, pregateste-te, venim. Guvernul japonez vrea sa plateasca jumatate din cheltuielile vizitatorilor in 2021

In contextul in care turismul mondial a fost profund afectat de pandemie, iar liniile aeriene fac lobby-uri pentru redeschiderea zborurilor si crearea unor protocoale speciale de calatorie, Japonia lucreaza la o oferta de nerefuzat: fiecare turist care va opta in 2021 pentru a vizita Tokyo sau alte orase japoneze va avea jumatate de calatorie platita.

Nu e prima oferta de acest fel, pentru ca si Sicilia, prin  site-ul http://www.visitsicily.info/en/, ofera vouchere substantiale de cheltuit la cazare sau masa in aceasta toamna pentru cei care vor sa viziteze aceasta regiune a Italiei.

Planul Japoniei de revitalizare a turismului e evaluat la 12 miliarde de dolari si trebuie inteles in contextul in care aceasta tara s-a aflat in situatia, din cauza pandemiei, nu doar sa piarda toti turistii obisnuiti ci si pe cei care ar fi trebuit sa vina la Jocurile Olimpice, o manifestare pentru care guvernul japonez a investit foarte mult.

Cum debutul interdictiilor din cauza pandemiei a fost in luna martie, Japonia a pierdut tot sezonul turismului in jurul florilor de cires, care insemna milioane de turisti si miliarde de dolari la buget.

Sakura, traditia admirarii ciresilor infloriti, a fost profund marcata in acest an, dar a si oferit o imagine rupta dintr-un film. Parcul Nara, care ar fi fost plin cu mii de turisti in fiecare zi in luna aprilie, a fost invadat de caprioare. In lipsa oricarui vizitator, caprioarele s-au simtit in siguranta si au venit din rezervatia naturala din apropiere.

 In acest moment turismul in Japonia este blocat, fiind interzis accesul din 100 de alte tari, ca urmare a restrictionarii circulatiei virusului covid 19.

In toata Japonia, conform datelor oficiale in luna aprilie au fost 2,900 de vizitatori, toti cu chestiuni de business, un numar care reprezinta 1% din ceea ce insemna circulatia turistilor in aceasta tara in aprilie anul trecut.

Este pentru prima data din 1964 cand numarul vizitatorilor in Japonia scade sub 10.000. Noul program de atragere a turistilor va intra in vigoare din luna iulie, asa ca puteti incepe sa urmariti ofertele turistice din august pentru o vacanta in Japonia anul viitor.

Plus ca, la cat de organizati si de rigurosi sunt japonezii, igiena lor e una la cele mai inalte standarde, deci vizitarea Japoniei ar putea fi mai sigura decat multe alte vacante din punctul de vedere al sigurantei sanatatii dumneavoastre.

Citește în continuare