Skip to content

Top 10 – cei mai bogati artisti in 2014

Ca in fiecare an, Forbes a realizat un top al celor mai bine platiti artisti din industria muzicala. Fie ca banii obtinuti sunt doar din muzica sau aduna cash si de prin alte afaceri si sponsorizari, artistii din topul revistei sunt din toate zonele muzicale.
 
 
Forbes a luat in considerare veniturile realizate din turnee, vanzarile de albume si single-uri, contracte de publishing, vanzarile de merchandise, sponsorizari si alte afaceri. Cheltuielile de management, agenti si avocati nu au fost scazute, iar perioada luata in considerare e iunie 2013-iunie 2014, asa ca unele mari evenimente care au adus cash in buzunarele vedetelor dupa aceasta perioada lipsesc.

10. Toby Keith – $65 de milioane 
Ca de obicei, muzica country nu lipseste din acest clasament. Cantaretul deloc cunoscut pe plaiuri europene face bani datorita propriului sau label, propriei sale bauturi si propriului sau lant de restaurante.

9. Calvin Harris – $66 de milioane 
Scotianul e cel mai bine platit DJ al planetei, cu scoruri de sase cifre pentru fiecare cantare si multe alte milioane care vin din producerea de hituri pentru Rihanna si alte vedete. Cand nu vine cu hituri pentru altii, produce albume de succes ca Motion, care dau piese precum Summer, Blame sau Outside. “The rise of dance music has been astronomical in the last three years. And I happened to be in the right place at the right time.”

8. Paul McCartney – $71 de milioane 
Fostul membru al formatiei The Beatles a plecat in concert prin intreaga lume si a strans peste 3.5 milioane de dolari pentru fiecare oras in care a cantat. Chiar si asa, se pare ca nu o intrece pe Madonnna in topul bogatilor care fac bani din muzica inregistrata.

7. One Direction – $75 de milioane 
Britanicii fac bani din concerte, reclamele pentru Pepsi si albumul Midnight Memories, iar la final de 2014 au lansat un nou disc care promite sa le aduca si mai multi bani in portofele.

6. Justin Bieber – $80 de milioane 
Nu conteaza ca Justin Bieber a avut un an plin de probleme, banii au curs pentru idolul adolescentilor. Turneul sau i-a adus cele mai mari incasari din cariera, iar tanarul cantaret stie sa isi investeasca banii in alte afaceri pentru a creste profitul.

5. Bruce Springsteen – $81 de milioane 
Legendarul interpret al Streets of Philadelphia isi datoreaza majoritatea castigurilor datorita turneului in care s-a aflat alaturi de E Street Band, castigand 4 milioane de dolari pe seara.

4. Bon Jovi – $82 de milioane 
Ultima parte a turneului sau Because We Can l-a adus pe rockerul american inapoi in top. Se pare ca are si o reteta a succesului care functioneaza foarte bine: I think it’s just wise to be efficient. I know big bands where each of them has personal assistants on the road, each of them has a security guard. We don’t have a security guard. Take your own friggin’ bags!

3. The Eagles – $100 de milioane 
Rockerii legendari se afla in turneul History of the Eagles si au reusit sa stranga mai multi bani decat Lady Gaga, Kanye West si Miley Cyrus impreuna.

2. Beyonce – $115 de milioane 
Beyonce e cea mai bine platita cantareata in 2014, iar castigurile ei au venit din turneul Mrs. Carter World Tour, albumul cu numarul 5 din cariera, care a luat intreaga industrie prin surprindere si sponsorizarile Pepsi si H&M.

1. Dr. Dre – $620 de milioane 
Dr. Dre e, fara drept de apel, cel mai bogat artist din 2014, insa grosul banilor sai a venit din vanzarea castilor Beats de catre Apple pentru 3 miliarde de dolari.

Din topul realizat de Forbes nu lipsesc Taylor Swift ($64 de milioane), iar sumele pentru anul acesta vor fi uriase cu siguranta datorita lansarii noului album 1989 si vanzarilor generate de acesta, dar si turneului mondial care ii urmeaza. La egalitate cu 60 de milioane de verzisori se afla Jay Z, P Diddy si Bruno Mars, care a facut in total 100 de milioane de dolari cu turneul The Moonshine Tour.

In clasament il regasim pe canadianul Michael Buble ($51 de milioane),alaturi de Rihanna si Katy Perry ($40 de milioane) care a strans bani din sponsorizarile CoverGirl, Pop Chips si vanzarile parfumului Killer Queen. Din topul anului 2014 lipsesc Britney Spears, Avicii, David Guetta, Madonna si Kanye West, dar jumatate din acestia cu siguranta vor recupera in urmatoarea perioada.

Ce ziceti de sumele castigate de vedete in 2014?

Citește în continuare