Skip to content

Top filme cu cele mai inspirate generice de inceput

Azi nu am sa va vorbesc despre filme… ci despre genericele lor.

Nu conteaza regizorii, distributia, subiectul… ci doar imaginea si partea de grafica. Mai exact… genericul de prezentare. Cele mai bune generice sunt acelea care nu ne anunta doar distributia, ci reusesc sa creeze atmosfera perfecta si sa te pregateasca pentru ce va urma. Cateodata reusesc chiar mai mult de atat, iar la final constati ca unul din lucururile care ti-a ramas in cap este chiar / doar genericul.

Am vizonat o multime de generice si m-am oprit asupra acestora (pentru efect maxim va recomand sa le vizonati full screen si neaparat cu sonorul pornit):

Zombieland

Nu trebuie sa iti placa Metallica pentru ca sa te atraga acest intro. Dar daca iti place, probabil ca te va cuceri definitiv. Atrocitatile in slow motion deconspira din prima umorul si tenta de parodie. For whom the bell tolls? For everybody, par sa zica imaginile. :))

 

 

Seven

Cat de usor putea sa cada in capcana de se folosi de titlu si a ilustra genericul corespunzator. Pe generic nu apare insa nicio cifra, ci se axeaza foarte mult pe detalii. Multe taieturi si in final vocea taioasa a lui Trent Reznor. Chiar daca e mai dark mi se pare extrem de stilat – cine spune ca criminalii in serie nu pot avea stil?

 

 

The Fall

Beethoven plus niste imagini alb negru fantastice. Muzica sau imaginile? Ce va fascineaza mai mult la acest intro? Probabil ca tocmai combinatia dintre ele. Daca nu ati vazut inca filmul, e cazul s-o faceti.

 

 

Scott Pilgrim vs. the world

Un generic viu colorat care iti da o stare de energie si optimism, si care se potriveste foarte bine cu filmul.

 

 

Enter The void

Este un caz mai aparte. Genericul iti creaza cam aceeasi stare ca si cel din primul film a lui Gaspar Noe (Irreversible), adica te ia durerea de cap. :)) Cred ca este unul dintre cele mai psihedelice generice vazut vreodata. Lasati-l sa curga pana la capat.

 

 

Goldfinger

Este considerat unul dintre cele mai bune generice facute vreodata. Chiar daca au trecut multi ani de cand a fost facut, pot spune ca este inca de impact. Positively shocking, intr-adevar!

 

 

Delicatessen

In cazul de fata ghicesti cam din prima ca este vorba de o comedie… neagra. Generic absolut… delicios.:)

 

 

Catch me if you can Animat si extrem de “catchy” – te prinde imediat. La fel ca si filmul.

 

 

Thank you for smoking

Simplu si la obiect, dar incredibil de inspirat. Un generic superb.Thank you for making it! 🙂

 

 

Napoleon Dynamite

Cine nu a vazut filmul isi poate inchipui ca este un documentar despre gurmanzi. Sau despre un artist naiv. Mie mi se pare la fel de original ca si filmul.

 

 

Kill Bill

Fresh, funny… exact asa cum mi s-a parut filmul acum multi ani. Acum parca ii gasesc totusi ceva defecte. Poate de la prea mult galben. 🙂

 

 

De impact insa este si genericul de final, alb negru de data aceasta. Cred ca il ajuta si piesa.

 

 

Juno

Jumate animatie, jumate real. Cam cum e si personajul – intre copilarie… si maturitate (sau maternitate?).

 

 

Trainspotting

Acest tip de generic este destul de des intalnit. L-am ales pe acesta pentru ca mi se pare reprezentativ si pentru ca muzica e cool.

 

 

Watchman Unul din preferatele mele. Din mai multe motive.

 

 

Sin city

Inspirat din stilul unei benzi desenate. La fel ca si filmul, de altfel.

 

 

Voi ce alte generice interesante mai stiti?

Citește în continuare