Skip to content

Trailer: „A Nightmare on Elmstreet”


One, two – Freddy’s coming for you…
three, four – better lock your door…

In anii 90 un personaj inspaimantator ne bantuia visele… Tricou vargat (rosu cu verde), palarie veche, unghii lungi in forma de cutite, fata desfigurata… Exact, nimeni altul decat Freddy Kruger!

Nightmare On Elm Street (1984) a fost primul film de groaza pe care l-am vazut… si dupa care am dormit 2 nopti cu lumina aprinsa.

Freddy Kruger a prins viata in 1984 si, de atunci, cu toate ca i se venea de hac in fiecare film, s-a tot incapatanat sa apara (spre deliciul iubitorilor de horror).

Au urmat: A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge (1985); A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987); A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988); A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989) si Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991).

Dupa o pauza de cativa ani buni, in care se zvonea ca ar mai fi dat cate o raita prin diverse seriale si documentare, a fost reinviat in 2003, cand i s-a dat un dusman pe masura: mascatul din Vineri 13, Jason Voorhees (interpretat de Ken Kirzinger), intr-un film cu un titlu previzibil: Freddy vs Jason.

Anii au trecut, insa o legenda ramane o legenda, asa ca Freddy e gata sa ne populeze iar cosmarele.

A nightmare on Elm Street 2010 este un remake al primului film din serie, cel regizat de Wes Craven si pastreaza aceeasi poveste in care aflam originile lui Freddy, un criminal de copii, care este omorat de parintii victimelor, dar revine pentru a se razbuna in cosmarurile copiilor de pe strada Elm.

S-a incumetat sa-l reinvie Samuel Bayer, un regizor debutant care pana de curand s-a ocupat de videoclipuri si care are in portofoliu nume precum Metallica, Green Day, Garbage, Cranberries, Offspring, Iron Maiden.

Din pacate (sau, cine stie, toti meritam o sansa?) cel care i-a dat viata lui Freddy (Robert Englund) nu mai apare in acest film. Deci alt Freddy cu aceeasi palarie… Jackie Earle Haley („Watchmen”). In alte roluri (sau, mai bine zis, in rolul victimelor :)) – Katie Cassidy, Kyle Gallner, Rooney Mara, Kyle Gallner, Kellan Lutz, Thomas Dekker si Clancy Brown.

A Nightmare on Elmstreet” are premiera pe 30 aprilie (la ei) si 21 mai (la noi)

Beti tone de cafea ca sa nu adormiti si platiti-va la timp lumina… Nu veti vrea sa stati pe intuneric dupa acest film.

Citește în continuare