Skip to content

Trei premiere la teatrele bucurestene: „Ceasornicaria Taus!” de Gellu Naum la Odeon, „Casa de la tara” cu Maia Morgenstern si Marius Manole la TNB si „Frankie & Johnny” cu Andreea Gramosteanu si Cristi Iacob, productie Wondertheatre

Cu toate restrictiile cu privire la numarul de persoane in interior si capacitatile salilor de spectacole ridicate, teatrele si-au reluat programul de premiere, iar programul cultural al orasului incepe sa se amplifice.

Spectacolul „Casa de la tara” de Donald Margulies, in regia lui Claudiu Goga, are o distributie alcatuita din Maia Morgenstern, Marius Manole, Gavril Patru, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Maruca Baiasu si Catalina Mihai. Spectacolul propune, cu umor, ironie si luciditate, o complicata poveste despre o familie de artisti.

„O poveste despre ce traim atunci cand traim. Ne traim viata? Ne traim cariera? Ne traim visele? Ne traim esecurile? O piesa despre mai multe feluri de a iubi si despre mai multe feluri de a uri, despre forta de distrugere a unui sarut si despre forta de distrugere a lipsei unui sarut”, arata descrierea spectacolului.

Despre textul care sta la baza acestui spectacol, TheaterMania a mentionat ca este „una dintre cele mai structurate si mai reusite piese americane care au ajuns pe Broadway in ultimul deceniu”, dupa cum noteaza TNB.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a teatrului sau online pe www.mystage.ro, iar  urmatoarele reprezentatii vor avea loc pe 16, 17 aprilie si 1 mai.

La Odeon, are loc premiera „Ceasornicaria Taus” de Gellu Naum, regia si decorul, Dragos Galgotiu.

Despre spectacol, regizorul povesteste ca este o ”livada de visini” dadaista, suprarealista, cubista, o poveste bizara, in care  timpul a fost oprit si memoria se confunda cu imaginarul, un joc magic al mintii, o utopie avangardista, un experiment alchimic inventat cu mijloace teatrale, o erezie estetica si o forma de libertate.

Din distributie fac parte Ionel Mihailescu, Eduard Trifa, Marian Ghenea, Sabrina Iaschievici, Ruxandra Maniu, Vlad Birzanu, Meda Victor, Anda Saltelechi si Laurentiu Lazar.

Spectacolul are reprezentatii pe 15, 16 si 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Majestic.

Poate cea mai emotionanta si mai asteptata premiera a primaverii e Frankie & Johnny, dupa textul dramaturgului american Terrence McNally, intr-o distributie exceptionala: Andreea Gramosteanu si Cristi Iacob, in regia lui Laurentiu Rusescu.

Este prima montare in Romania a acestei comedii romantice care vorbete depre decoperirea iubirii la varsta a doua.

Piesa a fost montata pentru prima data pe Broadway in 1987 cu Johnny interpretat de F. Murray Abraham si Frankie – Kathy Bates, pentru ca in 1991 sa fie transformata intr-un film devenit clasic, cu Al Pacino si Michelle Pfeiffer in rolurile principale.

De data aceasta, in productia companiei independente Wondertheatre, celebrele partituri vor fi interpretate de Andreea Gramosteanu (chiar in acest an nominalizata la Premiile Gopo) si Cristi Iacob (nominalizat la premiile UNITER). Spectacolul se joaca la Sala Gloria (fostul cinematograf Gloria din IOR) biletele se pot cumpara de aici.

Citește în continuare