Skip to content

Trei premiere la teatru: one-woman-show cu Raluca Aprodu, intalnire cu Nora Iuga intr-un spectacol-lectura gandit si pentru persoanele cu deficiente de auz, spectacolul de teatru imersiv prin Bucuresti

Pentru iubitorii de teatru, mijlocul lui iunie vine cu o serie de evenimente din sfera artelor spectacolului: spectacol-lectura, teatru imersiv prin Bucuresti si un one woman show.

Sambata, 18 iunie, de la ora19.00, are loc spectacolul de teatru imersiv „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” produs pentru Teatrul Apropo, care face parte din proiectul „Pipera in Your Mind”. 

„Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” este un serial de spectacole imersive despre locuri si oameni emblematici din urban. Gandit ca o modalitate de explorare a orasului, spectacolul semnat de Adi Ciglenean transforma spectatorii in participanti si ii lanseaza intr-o aventura irepetabila care ii poarta prin diferite puncte din Bucuresti in timp ce povestea spectacolului li se dezvaluie treptat.

Traseul spectacolului incepe in Piata Victoriei la sediul Entertix (Calea Victoriei 155, etaj 1, intrare din Buzesti) si continua pe un itinerariu prestabilit pana in zona Pipera, in spatiul Teatrului Apropo.

Numarul participantilor la fiecare reprezentatie este limitat. Sambata, 18 iunie, sunt programate cate sase reprezentatii cu grupuri de sase spectatori, la urmatoarele intervale orare: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30. Accesul la spectacol este gratuit, in limita locurilor disponibile, si se face pe baza de rezervari la adresa [email protected] sau la telefon 0721831160.

La Muzeul National al Literaturii Romane va avea loc spectacolul „NO RA – Femininul norilor”, o instalatie performativa inspirata din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga, pe 19 iunie, cu acces gratuit.

Reprezentatia din 19 iunie va fi accesibilizata pentru publicul cu deficiente de auz, iar accesul este gratuit, cu intrarea pe baza de rezervare, printr-un mesaj, la numarul 0736.598.451 (WhatsApp).

Spectacolul, cu traducere in limbajul semnelor, aduce pentru prima data in fata spectatorilor viata incercata a uneia dintre cele mai iubite si apreciate autoare contemporane romane: Nora Iuga. Povestea Norei incepe in Hermannstadtul mult iubit, locul unde fetita si tanara Nora si-au trait cele mai mari bucurii, dar si cele mai mari tristeti.

Spectacolul se va juca in Sala Perpessicius a Muzeului National al Literaturii Romane, cu intrare libera, pana in luna octombrie. Dramatizarea este semnata de Mihai Ignat, iar in rolurile principale sunt Iulia Georgeta Popescu si Ilie Iordan, in regia lui Horatiu Mihaiu.

Joi, 23 iunie, de la ora 19.30, va avea loc la Teatrul ACT premiera spectacolului „Fete si baieti” de Dennis Kelly, un one-woman-show cu Raluca Aprodu, in regia lui Cristi Juncu.

Spectacolul este o intalnire neasteptata intr-un aeroport care se transforma intr-o intensa, pasionala si nebuneasca relatie.

 Piesa „Fete si baieti” spune povestea unei familii aparent obisnuite – un El si o Ea care se muta impreuna, isi cumpara o casa, au doi copii. Dar lumea lor incepe sa se destrame si lucrurile iau o intorsatura tulburatoare. Detalii despre bilete, aici.

Citește în continuare