Skip to content

Tristesse Contemporaine Live @Modern Bucuresti!

Modern ne invita la o seara speciala cu Tristesse Contemporaine, un trio interesant ce vine tocmai din Paris si ne da intalnire chiar in seara asta, 22 martie, de la ora 23!

Pentru un trio de expati esuati la Paris, Narumi, Leo si Maik au avut o traiectorie misterioasa, ajungand rapid nu doar in cercurile hip (Colette i-a inclus in compilatia Ville inca din vara lui 2010), ci si pe scene ceva mai mari (Nouveau Casino, Villette Sonique, Nördik Impakt etc.). Anul trecut, Pilooski le-a mixat primul album full length pentru D.I.R.T.Y. si Pschent, urmat de un an in turneu. 
 
Nu, Tristesse Contemporaine nu sunt tristi. Dar vibe-ul lor are ceva din contradictiile noului mal de siecle: sunt aerieni pe scena si totusi ancorati in instrumentele proprii, autisti dar carismatici, cu masca / fara masca, minimalisti dar pop, infuzati de opium fara pic de opium in vene si da, on the edge. 

Narumi ( axa Tokyo – Paris), a cantat la pian de la 3 ani, a trecut prin Conservator, scrie despre muzica si lucreaza pentru galleria tokyota Poetry of Sex. Tristesse e ultimul ei proiect, insa vine cu background de la celelalte band-uri prin care a trecut: Telepopmusic, aswefall si Suburbia (alaturi de Marc Collin, “creierul” Nouvelle Vague).
 
Léo Hellden (axa Stockholm – Paris) canta la chitara de la 18 ani si o face bine, avand in vedere ca a fost chitaristul lui Jay Jay Johanson pe trei albume. Robin Guthrie de la Cocteau Twins ar fi, spune el, o influenta decisiva.
 
Maik (axa Londra – Paris) vine dintr-o familie de origini jamaicano-cubaneze si are ceva radacini prin hip/trip hop, fiind, printre altele, si vocalistul trupei Earthling pe albumul clasic Radar. 
 
O trupa de « back seat drivers », cum se autointituleaza. Cat despre partea cu tristetea, zic ei, “Stay away from evil, hell is other people!”
 
www.tristessecontemporaine.com/
soundcloud.com/tristesse-contemporaine
https://www.facebook.com/events/150649761768961/
 
Vineri, 22 martie ne vedem cu Tristesse Contemporaine(FR) live in Bucuresti la Modern( Str. Mihai Eminescu 127).
 
 
Daca nu ai inca planuri pentru aceasta seara, recomandam intalnirea cu Tristesse Contemporaine, pentru o seara de muzica live la Modern!
 

Citește în continuare