Skip to content

Trupa U2 reface 40 dintre piesele de mare succes pentru noul album Songs of Surrender. Track listul albumului

U2 a dat detalii despre noul lor album, Songs of Surrender, care urmeaza sa fie lansat pe 17 martie.

 LP-ul va avea 40 de cantece reorchestrate si reinregistrate si este o continuare a memoriilor lui Bono, Surrender: 40 Songs, One Story, care a aparut in noiembrie.

Albumul va include o noua versiune a piesei „Beautiful Day”, dar si o versiune noua pentru Pride (In The Name Of Love) care are deja un lyric video

Dupa ce a prezentat proiectul la inceputul anului trecut, Bono a explicat in carte ca albumul i-a oferit „o sansa de a trai din nou in interiorul acelor cantece in timp ce scriam aceste memorii. A insemnat, de asemenea, ca am putut sa ma ocup de ceva care ma sacaie de ceva timp. Versurile catorva cantece despre care am simtit intotdeauna ca nu au fost niciodata scrise cu adevarat. Acum sunt scrise, cred, mai bine” The Washington Post a notat anul trecut ca trupa a curatat si a reinregistrat cele 40 de cantece discutate in carte. U2 lucreaza, de asemenea, la un nou album numit Songs of Ascent, se mai preciza tot atunci.

„Muzica iti permite sa calatoresti in timp, iar noi am devenit curiosi sa aflam cum ar fi sa aducem cu noi in prezent cantecele noastre timpurii si sa le oferim noi sensuri, al unei reimaginari din secolul XXI”, a declarat chitaristul The Edge intr-un comunicat. „Ceea ce a inceput ca un experiment s-a transformat rapid intr-o obsesie personala, deoarece atat de multe dintre cantecele noastre au cedat la o noua interpretare. Intimitatea a inlocuit urgenta post-punk. Au sosit noi tempo-uri, noi tonalitati si, in unele cazuri, noi acorduri si noi versuri. Un cantec grozav, se pare ca este oarecum indestructibil.”

Cat priveste selectia pieselor si Edge are teoria lui cu care explica ideea albumului.

 „M-am uitat la modul in care un cantec ar sta impreuna daca ar fi eliminate toate elementele esentiale. Celalalt obiectiv a fost acela de a gasi modalitati de a aduce intimitate in cantece, deoarece majoritatea dintre ele au fost scrise initial cu gandul la concerte live. Trecand in revista aceste schite de inregistrari impreuna cu producatorul Bob Ezrin, a fost foarte usor sa le vedem pe cele care au functionat din prima si pe cele care necesitau mai multa munca. Cu totii am intrat in conceptul „mai putin inseamna mai mult”..

U2 nu si-a anuntat planurile de turneu pentru 2023, desi solistul Bono va sustine o serie de concerte in sprijinul biografiei Surrender: 40 Songs, One Story la Beacon Theatre din New York, incepand cu 16 aprilie. Tobosarul Larry Mullen a anuntat anterior ca nu se va alatura restului trupei pe drumuri, in cazul in care aceasta va alege sa plece in turneu in acest an.

U2, ‘Songs of Surrender’ Track Listing
Side 1 – The Edge
1. One
2. Where The Streets Have No Name
3. Stories For Boys
4. 11 O’Clock Tick Tock
5. Out Of Control
6. Beautiful Day
7. Bad
8. Every Breaking Wave
9. Walk On (Ukraine)
10. Pride (In The Name Of Love)

Side 2 – Larry
1. Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
2. Get Out Of Your Own Way
3. Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of
4. Red Hill Mining Town
5. Ordinary Love
6. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
7. Invisible
8. Dirty Day
9. The Miracle Of Joey Ramone
10. City Of Blinding Lights

Side 3 – Adam
1. Vertigo
2. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
3. Electrical Storm
4. The Fly
5. If God Will Send His Angels
6. Desire
7. Until The End Of The World
8. Song For Someone
9. All I Want Is You
10. Peace On Earth

Side 4 – Bono
1. With Or Without You
2. Stay
3. Sunday Bloody Sunday
4. Lights Of Home
5. Cedarwood Road
6. I Will Follow
7. Two Hearts Beat As One
8. Miracle Drug
9. The Little Things That Give You Away
10. 40

Citește în continuare