Skip to content

Tudor Chirila si Mihaela Sirbu se intorc pe scena unteatru in spectacolul in a Forest Dark and Deep. Primele reprezentatii din 4 februarie.

Tudor Chirila si Mihaela Sirbu sunt din nou frati pe scena in spectacolul In a Forest Dark and Deep. Coproductia ArtEST si unteatru regizata de Iarina Demian se intoarce in sala din Sfintii Apostoli nr. 44 incepand cu luna februarie, dupa o indelungata pauza impusa de contextul pandemic. Primele reprezentatii programate la aniversarea a cinci ani de la premiera oficiala vor avea loc pe 4, 8 si 14 februarie. Biletele sunt disponibile pe https://www.unteatru.ro/.

Spectacolul spune povestea a doi frati marcati de o relatie disfunctionala, care se reintalnesc dupa o lunga perioada de timp. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o simpla golire a unei case care urma sa fie inchiriata devine un razboi in toata regula, un rechizitoriu al esecurilor. Dar acesta nu este decat fundalul pe care se desfasoara adevarata poveste: niciunul dintre frati nu este ceea ce pare a fi, iar pe masura ce trece timpul aflam ca miza intalnirii lor este una ce tine de un adevar care nu poate fi rostit, cu atat mai greu de acceptat.

“Iubesc mult spectacolul asta. E ceva diferit, mai ales prin faptul ca suntem atat de aproape de spectatori. Este interesant ca intr-un final e un text despre adevar si cat de greu e sa-l rostim, iar noi ca actori exact asta suntem fortati sa facem, sa nu mintim scenic. Si nici nu avem cum, dat fiind faptul ca jucam la o rasuflare de public, literalmente. Eu sunt Bobby, tamplar, conservator, baiat bun la toate, divortat, credincios, moralist, gura spurcata, bautor de bere, ascultator de U2 (pana la Joshua Tree), fratele mai mic. Va astept la teatru.’’, subliniaza Tudor Chirila.

“Am luat contact cu textele lui Neil LaBute pentru prima oara in 2003. In a Forest Dark and Deep este pentru mine doar al saselea spectacol pe textul acestui autor. Cineva mi-a spus candva ca atunci cand citeste un text de Labute imi aude vocea. Cred, deci, ca nu intamplator Tudor Chirila mi-a propus acest rol, undeva prin 2017. Dupa multa munca, o premiera in 2019 si un sir de spectacole la unteatru si in festivaluri, intrerupt doar de pandemie, iata-ne din nou fata in fati cu acest text, mai actual decit niciodata. Sunt Betty, universitara de cariera, liberala, maritata, mama de copii, fata buna si nu prea, sora mai mica, luptatoare cu o rana in suflet. Ma bucur de intalnire.“, adauga Mihaela Sirbu.

Revenirea In a Forest Dark and Deep pe scena unteatru s-a numarat, pentru spectatorii teatrului independent, printre cele mai asteptate evenimente din perioada post-pandemica. Spectacolul a avut premiera la inceputul anului 2019, dar a avut parte de foarte putine reprezentatii pana la impunerea regulilor de distantare. Povestea a fost primita cu entuziasm nu doar de catre public, ci si de criticii de teatru si de selectionerii festivalurilor din tara.

Pentru a aduce la viata universul imaginat de Neil LaBute, regizoarea Iarina Demian a colaborat cu scenografa Irina Moscu si light designer-ul Daniel Klinger. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Citește în continuare