Skip to content

Dupa 8 ani de absenta, un turneul de tenis din calendarul ATP 250 revine in Bucuresti. Competitia se desfasoara intre 14 si 21 aprilie, biletele sunt la vanzare

Dupa 8 ani de absenta in Romania, un turneul de tenis din calendarul ATP 250 revine in forta cu editia numarul 25.

Turneul international de tenis ATP 250 „Tiriac Open”, dotat cu premii in valoare totala de 580.000 de euro, va avea loc in perioada 14-21 aprilie 2024 la Bucuresti. Cel mai longeviv eveniment sportiv din Romania si totodata singurul turneu de tenis ATP 250 organizat in tara noastra se va desfasura in incinta “Bazei Sportive Nastase/Marica” (Sos Pipera 38). Meciurile vor avea loc in aer liber, pe zgura, iar biletele de acces se pun in vanzare incepand de ieri, 21 februarie 2024.

„Tenisul se intoarce acasa. De data aceasta va ramane in Romania. Ani de zile am asteptat momentul acesta, ma bucur ca a sosit. Va asteptam pe toti la turneu”, a declarat Ion Tiriac.

Biletele, disponibile exclusiv in mediul online, vor putea fi procurate prin intermediul platformei www.entertix.ro. Organizatorii turneului incurajeaza publicul sa-si asigure locurile in avans, pentru a nu rata oportunitatea de a lua parte la acest turneu de tenis de mare anvergura.

„Ne-am pregatit cu atentie si dedicare pentru ca turneul ATP 250 Tiriac Open, care revine la Bucuresti dupa o lunga pauza, sa fie o experienta memorabila si autentica pentru fanii acestui sport. II asiguram pe toti cei care vor lua parte la aceasta competitie ca vor fi martorii unui spectacol de nivel international”, a adaugat Cosmin Hodor, directorul turneului.

Romania a avut turneu de tenis din calendarul ATP inca din 1993 (cand a castigat Goran Ivanisevic, actalul antrenor al lui Novak Djokovic).

La vremea respectiva turneul se desfasura pe Arena Progresul din Cotroceni, dar BNR care e proprietarul clubului a inchis arena centrala.

Pentru editiile 1993, 1994 si 1995 licenta i-a apartinut omului de afaceri Sever Muresan. Ulterior, Ion Tiriac a achizitionat o licenta pentru un turneu de tenis la Bucuresti care s-a desfasurat tot la Progresul pana in 2015. Au mai castigat la Bucuresti Gilles Simon, Grigor Dimitrov, Alberto Berasategui. Carlos Moya, actualul antrenor al lui Rafael Nadal, a fost de doua ori finalist al turneului de la Bucuresti.

Turneul nu a avut niciodata un castigator roman la simplu (desi la editia din 2005 doi jucători romani au ajuns in semifinale, iar la editia din 2007 Victor Hanescu a ajuns in finala), dar o pereche romaneasca (Andrei Pavel si Gabriel Trifu contra echipei George Cosac Dinu Pescariu)  a cucerit titlul la dublu ia 1998. De asemenea, Horia Tecau a cucerit trei titluri la dublu la acest turneu (2012, 2013 si 2016), de fiecare data cu un partener diferit. Echipa Marius Copil si Adrian Ungur a castigat in 2015, in 2016 Tecau a facut echipa cu Florin Mergea si au castigat turneul de dublu.

Pentru editia din aprilie 2024 spectatorii vor putea achizitiona bilete valabile pentru o zi de turneu, care le vor permite accesul la toate meciurile programate in ziua respectiva.

Acestea vor include accesul atat la meciurile de pe terenul central, cat si la cele de pe terenurile secundare, oferind astfel pasionatilor de tenis sansa de a se bucura de o atmosfera competitionala intensa.

In cazul in care un meci este amanat sau continuat in ziua urmatoare, posesorii de bilete din ziua anterioara nu vor avea acces garantat, acestea fiind valabile doar pentru meciurile din ziua achizitionarii lor initiale.

Pentru ziua de calificari, duminica – 14 aprilie, intrarea va fi libera, in limita a 2,500 de locuri disponibile, strict in baza de rezervare prealabila realizata pe site-ul entertix.ro. Accesul spectatorilor in tribunele de la Baza Sportiva „Nastase/Marica” se va face din strada Intrarea Cerceilor, numarul 10.  

Copiii cu varsta de pana in 5 ani au acces gratuit in baza sportiva de duminica 14 aprilie, pana joi 18 aprilie, exceptand terenul central. In aceeasi perioada, copiii cu varste pana in 14 ani legitimati la cluburile sportive afiliate Federatiei Romane de Tenis beneficiaza de acces gratuit, in baza legitimatiei anuale vizate.

Citește în continuare