Skip to content

Sambata TVR Cultural difuzeaza in premiera „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc si Mariana Mihut. “Ma pregatesc exact pentru ce se pregateste si eroul pe care il joc: plecarea intr-un voiaj din care intoarcerea nu este planificata”, spune Victor Rebengiuc

Televiziunea Romana si Teatrul National Bucuresti prezinta unul dintre cele mai frumoase spectacole ale ultimilor ani, „Regele moare”, in interpretarea lui Victor Rebengiuc si a Marianei Mihut, in rolurile principale si regia Andrei si Andreea Grosu.

Difuzarea spectacolului va avea loc sambata, 30 septembrie pe TVR Cultural, de la ora 20.00.

Scrisa in limba franceza de Eugène Ionesco si tradusa in limba romana de Vlad Russo si Vlad Zografi, piesa este considerata una dintre creatiile remarcabile ale dramaturgului si este o explorare a temelor legate de moarte si existenta.

 Intr-o lume in care absurdul devine realitate, un rege – un om obisnuit -, se confrunta cu inevitabilitatea mortii. Cu toate ca nu se poate pregati cu adevarat pentru aceasta calatorie, regele traieste intr-un univers neobisnuit. In timp ce moartea isi face simtita prezenta, lumea din jur se dezintegreaza sub ochii sai. El trece prin etape de negare, acceptare, egoism, orgoliu, luciditate si apoi din nou negare – toate acestea culminand intr-o falsa resemnare a muritorului, deoarece nimeni nu isi poate accepta cu adevarat sfarsitul.

Distributia spectacolului include, alaturi de Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, pe Ana Ciontea, Serban Pavlu, Florentina Tilea si Richard Bovnoczki.

„Piesa asta, «Regele moare», nu mi s-a parut absurda. Mi s-a parut o poveste de viata pe care o vom trai cu totii, fiecare, si pe care multi au trait-o, dar nu mai pot sa ne comunice. Este o experienta pe care, inainte de a o face in viata, am facut-o in piesa asta.

Ma pregatesc exact pentru ce se pregateste si Bérenger, eroul pe care il joc eu: exact pentru despartirea de lumea asta si plecarea intr-un voiaj din care intoarcerea nu este planificata. Asa ca, sunt fericit ca joc acest spectacol”,  a declarat pentru TVR domnul Victor Rebengiuc, interpretul personajului principal.

„Pentru mine personal, «Regele moare» este cel mai drag spectacol pe care l-am jucat vreodata la Teatrul National” a adaugat Mariana Mihut.

Piesa „Regele moare” va fi difuzata in exclusivitate de Televiziunea Romana, pe canalul TVR CULTURAL, sambata, 30 septembrie a.c, incepand cu ora 20.00.

In aceeasi zi, sambata, 30 septembrie, de la ora 16:30, va fi difuzat un making of sub titlul „Povestea unui spectacol”, despre realizarea spectacolului „Regele moare”, spusa de membrii echipei de productie care au participat la realizarea lui: regizori, scenografi, actorii din distributie, produs de Diana Dumitru, iar de la 19:10, puteti urmari in premiera „Chipuri: Victor Rebengiuc”, un portret realizat de Laurentiu Damian.

Foto Remus Andrei Ion/ TVR; Florin Ghioca/TNB

Citește în continuare