Skip to content

Trupa U2 difuzeaza online o serie de concerte live gratuite care nu au mai aparut online pana acum. Pe 25 martie este Live At Red Rocks 1983

Initiativa “U2: Virtual Road” este o colaborare intre trupa U2 si echipa YouTube prin care se vor difuza concertele clasice, dupa ce in toamna anului trecut acestia au anuntat relansarea canalului de Youtube a trupei si un program curatoriat saptamanal pentru fanii acestora. Evenimentul cuprinde patru concerte: Slane Castle (2001), Red Rocks (1983), Mexico City (1997) si Paris (2015), acestea fiind disponibile pe canalul lor de Youtube.

Trei dintre aceste concerte – Slane, Red Rocks si Mexico City sunt pentru prima data online.

Primul concert incepe de ziua Sf. Patrick (17 martie), si va fi transmis in regim de streaming, U2 Go Home: Live From Slane Castle. Concertul sarbatoreste intoarcerea formatiei la legendarul loc de concerte irlandeze care a avut loc la 1 septembrie 2001, primul lor concert  pe malul raului Boyne in ultimii 20 de ani. Dermot Kennedy va deschide spectacolul cu un spectacol solo exclusiv inregistrat la inceputul acestei luni in afara Los Angeles-ului.

In continuare, va urma U2: Live At Red Rocks pe 25 martie, concertul care a avut loc pe 5 iunie 1983 la Red Rocks Amphitheatre din Colorado ca parte a turneului War Tour. Acest turneu a  definit cariera muzicala a formatiei si a ajutat la stabilirea reputatiei U2 ca fiind una dintre cele mai bune din lume in ceea ce priveste concertul live. Fontaines D.C. va deschide spectacolul cu un concert inregistrat in orasul lor natal anul trecut.

Pe 1 aprilie, spectacolul U2 din Mexico City de pe stadionul Foro Sol din Turneul PopMart din 1997 va fi difuzat ca Popmart: Live From Mexico City. Acesta va fi precedat de o reprezentatie speciala a Carlei Morrison.

iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris va fi difuzat pe 10 aprilie, unde U2 s-a intors la mai puțin de o luna dupa atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015 asupra orasului pentru doua spectacole reprogramate. Concertul va include o interpretare emotionala a melodiei “People Have The Power” a lui Patti Smith. Trupa franceza Feu! Chatterton va fi parte din spectacol.

„Fiecare spectacol este memorabil pentru noi, dar aceste patru mai ales … Este interesant sa fii din nou pe drum … insa de aceasta data imbratisand toata minunea drumului virtual”, a spus trupa intr-un comunicat, citat de publicatia NME.

Aici puteti urmari concertul

Povestea U2 a inceput in anul 1976 cand Bono a raspuns la anuntul publicat de colegul lui Larry Mullen jr, care isi dorea sa infiinteze o trupa rock. Acestora li s-au alaturat David Howell Evans (the Edge), Dick Evans (care a parasit trupa) si Adam Clayton. La inceput, cei patru s-au numit Feedback, schimbandu-si ulterior numele in U2.

Impreuna au lansat pana acum 14 albume de studio si au castigat 22 de premii Grammy, mai multe decat oricare alta trupa, si au fost inclusi in 2005 in faimosul Rock and Roll Hall of Fame.

Citește în continuare