Skip to content

Ultimul roman scris de Gabriel Garcia Marchez, „Ne vedem in august” este si in librariile noastre. Cartea a aparut la Editura Rao, la o zi de la lansarea mondiala

Cea mai asteptata carte  a momentului, romanul lui Ganrie Garcia Marchez “Ne vedem in august”, a fost lansata miercuril a nivel international si acum este si in librariile noastre in traducerea Tudora Sandru Mehedinti. Cartea a aprit in Romania la editura Rao.

Constant surprinzator, bucuros de senzual,romanul  “Ne vedem in august” este o meditatie profunda asupra libertatii, regretului, transformarii de sine si misterelor iubirii – un cadou neasteptat din partea unuia dintre cei mai mari scriitori pe care i-a cunoscut vreodata lumea.

“Ne vedem in august” este un text inedit, la care Garcia Marquez a lucrat ani de zile, pe care nu s-a putut hotari sa-l publice si care apare acum, la 10 ani de la moartea lui, in mai multe limbi.

Inainte de a muri scriitorul a spus ca aceasta carte ar trebui sa fie distrusa pentru ca este un roman de care el este nemultumit, dar fiii sai au dorit sa faca public acest text pentru ca admiratorii sai sa vada cum arata procesul de lucru al tatalui lor.

Romanul are 120 de pagini si a fost scris in anul 2004 de romancierul columbian premiat cu Nobelul pentru literatura.

Romanul este prezentat de editura cu urmatorul synopsis: “ Asezata singura langa apele albastre si languroase ale lagunei, Ana Magdalena Bach ii contempla pe barbatii de la barul hotelului. Este casatorita fericita de douazeci si sapte de ani si nu are niciun motiv sa scape de viata pe care si-a facut-o alaturi de sotul si copiii ei. Si totusi, in fiecare august, calatoreste cu feribotul pana aici, pe insula unde este ingropata mama ei, si pentru o noapte isi ia un nou amant. De-a lungul serilor inabusitoare din Caraibe, pline de salsa si bolero, de lautari si escroci, Ana calatoreste in fiecare an mai departe in hinterlandul dorintei sale si al fricii ascunse in inima ei.”

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ s-a nascut in 1928, la Aracataca, in Columbia, si a decedat in 2014, la Ciudad de Mexico.

 Ziarist si scriitor, a fost, inca din tinerete, un adept al miscarilor de stanga, urmarind cu atentie insurectia cubaneza a lui Fidel Castro. Operele sale reflecta o recreare mitica a lumii reale, in care se produce o perpetua imbinare intre elementele realiste si cele imaginare, rod al unor circumstante fantastice, totul ilustrand plenar cunoscutul curent literar denumit „realismul magic”. Apreciat pe plan mondial, prestigiul sau literar i-a fost confirmat prin acordarea, in anul 1982, a Premiului Nobel pentru Literatura.

Citește în continuare